Uskrs u Novom


Proljeće je na vratima, a s njime nam dolazi i Uskrs, kojeg ćemo i ove godine proslaviti uz predivne radionice i već tradicionalni, veliki Uskršnji doručak. Pripremili smo za sve posjetitelje niz događanja koja će oplemeniti i obogatiti obiteljske i prijateljske trenutke ovog Uskrsa.
 
Uoči blagdana će se održati dvije radionice pletenja maslinovih grančica u organizaciji Narodnog muzeja i galerije Novi Vinodolski i to jedna u petak 15.03., a druga u ponedjeljak 18.03. te je ulaz slobodan, uz prethodnu najavu na e-mail adresu info@nmig.hr zbog ograničenog broja mjesta na radionici.
 
U Uskrsnom tjednu će se održati još dvije zanimljive radionice oslikavanja uskrsnih jaja. Prva će se održati u ponedjeljak 25. ožujka u 17:00 sati u Turističkoj zajednici Grada Novi Vinodolski, a druga 27. ožujka u isto vrijeme i na istom mjestu. Prva radionica je za odrasle, a druga za djecu u pratnji roditelja. Za obje radionice je potrebna prijava na info@tz-novi-vinodolski.hr te je cijena radionice 10,00 eura po osobi. Voditeljica radionica je Vlatka Janjić koja će svim zainteresiranim pomoći kroz kreativne procese stvarati ljepotu tradicije koja će krasiti naše domove.
 
Na sam blagdan Uskrsa, pripremili smo bogat, tradicionalni Uskršnji doručak uz jaja, luk, pincu i šunku, ali i veliku uskršnju fritaju od šparoga i 1000 jaja koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Za odličnu glazbu i još bolji doživljaj Uskrsnog jutra pobrinut će se Trio Mareta, a Šareni svijet će i mališanima ispuniti ovaj dan smijehom, veseljem i kreativnošću uz razne igre, pjesme i interaktivne radionice od 11 – 13 sati na Korzu hrvatskih branitelja.
 
Svete Mise će se na Uskrs u Crkvi sv. Filipa i Jakova služiti u 8:00 i u 10:30 sati, dok će na Uskrsni ponedjeljak Misa biti u 10:00 sati.
 
Stoga, pridružite nam se u proslavi Uskrsa u Novom Vinodolskom i zajedno stvorimo nezaboravne trenutke punih radosti, obiteljske topline i tradicije!
 
Organizator događanja je Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski uz podršku Grada Novi Vinodolski i udruge 51+.

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare l'esperienza dell'utente e la funzionalità. Per saperne di più