TALIJANSKI PUTNIČKI AGENTI PRILIKOM POSJETE KVARNERU OBIŠLI I NOVI VINODOLSKI


Ovoga tjedna na Kvarneru, od 18. – 22. rujna, boravi 14 agenata Udruženja talijanskih putničkih agencija (FIAVET) u pratnji direktorice Predstavništva HTZ-a u Italiji, Viviane Vukelić. Agenti su prema programu prvog dana posjetili Crikvenicu, dio drugog dana su proveli u Novom Vinodolskom, zatim ih očekuje posjet otoku Krku te na kraju obilazak Rijeke i Opatije. Na svom će putu upoznati Kvarner, kroz ponudu smještajnih kapaciteta, gastro i eno ponudu, znamenitosti i outdoor.
 
Talijanski agenti su nakon jutarnjeg programa u Crikvenici, obilazak nastavili u Novom Vinodolskom. U family Hotelu Lišanj ih je dočekala direktorica Turističke zajednica Grada Novi Vinodolski Tena Peričić te predstavnica hotela Lišanj.
 
"Želim vam srdačnu dobrodošlicu u naš prekrasni Novi Vinodolski i hotel Lišanj. Volim uvijek reći kako smo mali primorski grad, koji je veoma raznolik i svome gostu može jako puno ponuditi. Od prekrasnog područja uz more do prostranog zelenog zaleđa, eno i gastro ponude te bogate kulturne i prirodne baštine. Ponosimo se i sa svoje dvije marine koje su nas svrstale na kartu nautičkih destinacija te su isto tako i promijenile vizuru našeg grada. Danas ćete vidjeti samo jedan mali dio naše ponude, ali nadam se da ćete nam se vratiti te doživjeti i upoznati Novi” – kazala je Tena Peričić, direktorica TZG Novi Vinodolski.
 
Direktorica hotela Lišanj i djelatnica hotela provele su agente kroz sve dijelove hotela – od soba preko restorana i dječje igraonice do gaming sobe, welnessa i fitnessa te se druženje nastavilo na terasi hotela. S obzirom na raspored, uskoro su se agenti zaputili i prema vinariji Pavlomir gdje ih je očekivala degustacija vina i obilazak podruma. Degustaciju su započeli uz komovicu i smokovaču te su kušali i autohtonu žlahtinu, nagrađivani rose te svjetsku sortu cabernet sauvignon, od čega im se najviše svidjela autohtona žlahtina. Nakon degustacije, svoj posjet Novom Vinodoloskom, završili su uz gastro užitak u konobi Studec, točnije uz specijalitet sa suhim smokvama koje su karakteristika ovoga podneblja. 
 
Turistički vodič Livio Karavanić upoznao je agente s poviješću vinarstva u Vinodolu odnosno kako je sve krenulo, koji je povijesni kontekst razvoja vinarstva te otkuda ime Vinodol i istaknuo sorte koje su karakteristične za ovaj kraj. Osim toga, kazao je ponešto o prekrasnom zaleđu u kojem se nalaze biciklističke i planinarske staze, vidikovci "Oči Vinodola”, Nebeski labirinti i Staklena kapelica. Talijanski agenti putničkih agencija s osmijehom na licu uputili su se prema Krku gdje ih je očekivao dajnji program upoznavanja s otokom i prekrasnom regijom – Kvarner!

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare l'esperienza dell'utente e la funzionalità. Per saperne di più