Putovanje ispunjeno ljubavlju na Novi Adventu


Nakon vrlo uspješnih Wine and paint radionica te predstave i pričaonice za djecu povodom sv. Nikole, u nedjelju 10. prosinca na Trgu Vinodolskog zakona očekuje vas putovanje puno ljubavi i topline. Nedjeljni program započeti će u 16:00 sati u Narodnoj čitaonici i knjižnici prigodnim programom za otvaranje izložbe dječjih radova pod nazivom „Svjetlost Božića u dječjim srcima". Svaka boja, svaki potez kista i svaka iskra kreativnosti govore priču o neizmjernoj dječjoj maštovitosti.
 
Dok raskošna galerija veselih crteža odražava svijetlost i radost blagdana, blagoslov druge adventske svijeće u naše živote utkat će put ljubavi. Nedjeljno popodne postati će magična scena obasjana tisućama svjetlucavih lampica dok će se za toplinu u našim srcima svojim prigodnim programom pobrinuti djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica i Osnovne škole Ivana Mažuranić te dječji crkveni zbor Sv. Mala Terezija iz župe sv. Filipa i Jakova. Blagoslov adventske svijeće i dječji program započeti će u 17:00 sati, a zabava će se nastaviti uz grupu Trend. Mirisi cimeta, vanilije, toplih začina koji plešu u zraku poput nevidljive simfonije širiti će se iz adventske kućice pozivajući vas da se prepustite čarima blagdanskog čuda. Za očaravajuću Božićnu kulisu pobrinut će se i naš Božićni vlakić dodajući posebnu magiju svojim svjetlima i zvucima, a sigurni smo kako će naši najmlađi i ovaj put uživati u Kući Djeda Božićnjaka. Nećemo vam sve otkriti, božićnu kulisu začinit će i još pokoje iznenađenje.
 
Nećemo dugo čekati na nastavak adventskog programa. Svaki dan nadolazećeg tjedan bit će obogaćen raznolikim aktivnostima. Tako ćete već u ponedjeljak 11. prosinca svoje znanje moći provjeriti na jednom od prošlogodišnjih hitova Adventa, na Božićnom Kviz plizu. Božićni Kviz pliz održat će se u Domu kulture s početkom u 19:00 sati, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti na e-mail adresu info@nmig.hr do 8. prosinca.
 
Radionice i pričaonice također će biti dio i ovog adventskog tjedna. U utorak 12. prosinca u Maloj sali Doma kulture održat će se prvi dio radionice keramike za koju s veseljem možemo reći da je popunjena do zadnjeg mjesta, dok će srijeda 13. prosinca biti posvećena našim najmlađima koji će kroz pričaonicu u Kući Djeda Božićnjaka upoznati čaroliju božićnog drvca.
 
U utorak, 12. prosinca svoja vrata Adventu otvorit će po drugi put Dječji vrtić Fijolica. Čarolija Božića zavladati će dječjim vrtićem. Baka Mraz donijeti će smijeh i radost, oslikavanje lica pretvoriti će mala lica u šarene likove, a animacija će ispuniti prostor igrom i smijehom. Mališani će zaplesati uz DJ-a, dok će slatki kutak biti raj za male sladokusce. Božićne poslastice i slatka iznenađenja mamit će mališane svojim mirisima, dok se dječji smijeh širi vrtićem.
 
Još jedan poseban dio Adventa ovaj tjedan otvoriti će svoja vrata. U četvrtak, 14. prosinca Advent kod Mažuranića zasjat će punim sjajem. Mnoštvo delicija, glazbenika, dječjih nastupa i zanimljivih gostovanja učinit će Advent kod Mažuranića od četvrtka u pravu simfoniju uživanja svih osjetila.
 
Pozivamo vas da zajedno zaronimo u još jedan tjedan ispunjen čarima Božića. Svaki dan svojom pričom obogatit će naša srca, dok nam bljesak druge adventske svijeće osvjetljava put ljubavlju.

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare l'esperienza dell'utente e la funzionalità. Per saperne di più