NAGRADA TAMIJU SOKOLIĆU ZA AGENCIJSKOG DJELATNIKA GODINE NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA U ŠIBENIKU


Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, ove se godine održao 6. i 7. listopada u Šibensko-kninskoj županiji u gradu Šibeniku.
 
Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj te se kroz višednevni program tradicionalno obilježava turistička godina u Republici Hrvatskoj.
 
Uz dodjelu turističkih nagrada za 2022. godinu dio ovogodišnjeg DHT-a bila su i stručna predavanja, radionice, prezentacije i radni sastanci. Bila je to idealna prilika za prokomentirati aktualne teme vezane uz turizam, turistička i gospodarska postignuća te turističke potencijale za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.
 
Dodjela turističkih nagrada za 2022. g. završni je događaj ove manifestacije. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja.
 
Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski ove je godine za prestižno priznanje u kategoriji djelatnik u turizmu prijavila g. Tamija Sokolića kao najboljeg agencijskog djelatnika koji je odnio pobjedu u ovoj kategoriji. Tami Sokolić godinama se ubraja među najuspješnije djelatnike u turizmu koji na turističko tržište plasiraju privatni turistički smještaj, a nedavno je njegova Turistička agencija Veta trade obilježila čak 30 godina uspješnog rada. Kako sam Tami Sokolić kaže početkom 90-ih godina privatni smještaj bio je prepušten stihiji i volji iznajmljivača koji nisu imali kontakte s tržištem, a kamoli s partnerima. To ga je potaknulo da 1992. godine otvori turističku agenciju Veta trade te 1996. godine izda jedan od prvih kataloga privatnog smještaja. Kroz sve ove godine turistička agencija je opstala unatoč raznim krizama i događanjima na koje se nije moglo utjecati, od krize 2008. godine pa sve do COVID-krize i situacije u Ukrajini. Da je cijelo vrijeme bio na dobrom putu pokazala su i brojna priznanja kako njemu osobno tako i agenciji, uključujući i ovogodišnje prestižno priznanje za djelatnika godine.
 
„Izrazito me veseli ova nagrada koja i Novom Vinodolskom kao destinaciji puno znači, jer kako i sama nagrada kaže – čovjek je ključ uspjeha. Smatram da na destinaciji imamo puno kvalitetnih ljudi koji pridonose sve boljim rezultatima i zbog kojih se lijepe riječi o našoj destinaciji pronose svijetom. Svakako i dalje moramo raditi na održivosti turizma i podizati kvalitetu destinacije, a vjerujem da to, upravo zbog kvalitetnih ljudi, i možemo. Drago mi je da sam imala tu čast, da već u svojoj prvoj godini na čelu Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog, imamo nagrađenu osobu na Danima hrvatskog turizma", kazala je direktorica TZG Novi Vinodolski Tena Peričić. 

Questo sito web utilizza i cookie per migliorare l'esperienza dell'utente e la funzionalità. Per saperne di più