ZAVRŠEN CIKLUS EDUKACIJA ZA UGOSTITELJE U NOVOM VINODOLSKOM


U sklopu obilježavanja 145 godina turizma u Novom Vinodolskom, osmišljen je bogat program za posjetitelje, ali i za jedne od onih koji kreiraju ponudu na destinaciji, ugostitelje. Ciklus edukcija je sadržavao četiri edukacije koje su se održavale kroz dva tjedna na različitim lokacijama te su u Novi Vinodolski dovele eksperte gastro i eno područja.
 
Na prvoj edukaciji je chef Damir Tomljanović govorio o aktualnim trendovima u gastronomiji, namirnicama, njihovoj kvaliteti i načinu pripreme, što je sve važno znati i na koji način pristupiti radnicima u kuhinji, primjere iz prakse i bogatog iskustva te još mnogo toga. Druga je edukacija bila radionica izrade sirove hrane na kojoj je gđa Spomenka Marković pripremala jela i napitke od sirovih namirnica te tako pokazala da i ovaj, zdrav način prehrane, može biti veoma lagan za pripremu i pristupačan, a k tome i veoma ukusan. Bilo je tu mlijeka od badema, obročne salate, slanih zalogaja, ali i predivnih i ukusnih slastica. Polaznici su osim edukacije i kušanja, na mail adrese dobili i recepte kako bi isto mogli pripremiti i sami, a ove subote u sklopu manifestacije FIT4NOVI bit će održava ovakva radionica i za sve ostale zainteresirane osobe.  
 
Treća edukacija bila je posvećena slasticama te je istu vodila slastičarka Lorena Otavijević koja je sa sobom i donijela predivno ukrašenu i izrađenu tortu i kolače, jer osim kvalitete i prezentnost kolača odnosno torti je veoma bitna. Lorena je polaznicama otkrila tajne pripreme ukusnih, ali i na tanjuru lijepih kolača kojima nitko neće odoljeti.
 
Zadnja, ali ne i manje važna radionica, dotakla se područja koje je postalo sve popularnije – a to je znanost o vinu, kušanju vina i kulturi stola. Kvarnerska sommelijerka Lucija Matijević je polaznicama održala prezentaciju i pokazala kako se otvara pjenušac, a kako mirno vino, na koji način se kuša vino, što je bitno kod vina, koje su karakteristike pojedine sorte te što je s ugostiteljske strane bitno znati kada se govori o kulturi stola i bontonu. Ovime je ujedno i završen ciklus radionica koje su se održale u Marini Novi, Domu kulture, Gradskoj vijećnici te na posljetku u Wyndham Resortu Novi.
 
„Moram kazati kako su radionice uistinu bile zanimljive i poučne, jer su to ljudi koji su dugo u onome što rade i imaju bogato iskustvo. Zbog toga mi je žao da posjećenost edukacija nije bila nešto veća, jer smatram da su to aktualne i zanimljive, ali prije svega poučne teme čija kvalitetna primjena podiže kvalitetu cijele destinacije. Zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici što je prepoznala ovu inicijativu i što je pomogla ovaj projekt, kao i Ministarstvu turizma i sporta na pokroviteljstvu obilježavanja 145 godina organiziranog turizma u Novom Vinodolskom", kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednica Grada Novi Vinodolski.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više