ZAVRŠEN CIKLUS EDUKACIJA ZA UGOSTITELJE U NOVOM VINODOLSKOM


U sklopu obilježavanja 145 godina turizma u Novom Vinodolskom, osmišljen je bogat program za posjetitelje, ali i za jedne od onih koji kreiraju ponudu na destinaciji, ugostitelje. Ciklus edukcija je sadržavao četiri edukacije koje su se održavale kroz dva tjedna na različitim lokacijama te su u Novi Vinodolski dovele eksperte gastro i eno područja.
 
Na prvoj edukaciji je chef Damir Tomljanović govorio o aktualnim trendovima u gastronomiji, namirnicama, njihovoj kvaliteti i načinu pripreme, što je sve važno znati i na koji način pristupiti radnicima u kuhinji, primjere iz prakse i bogatog iskustva te još mnogo toga. Druga je edukacija bila radionica izrade sirove hrane na kojoj je gđa Spomenka Marković pripremala jela i napitke od sirovih namirnica te tako pokazala da i ovaj, zdrav način prehrane, može biti veoma lagan za pripremu i pristupačan, a k tome i veoma ukusan. Bilo je tu mlijeka od badema, obročne salate, slanih zalogaja, ali i predivnih i ukusnih slastica. Polaznici su osim edukacije i kušanja, na mail adrese dobili i recepte kako bi isto mogli pripremiti i sami, a ove subote u sklopu manifestacije FIT4NOVI bit će održava ovakva radionica i za sve ostale zainteresirane osobe.  
 
Treća edukacija bila je posvećena slasticama te je istu vodila slastičarka Lorena Otavijević koja je sa sobom i donijela predivno ukrašenu i izrađenu tortu i kolače, jer osim kvalitete i prezentnost kolača odnosno torti je veoma bitna. Lorena je polaznicama otkrila tajne pripreme ukusnih, ali i na tanjuru lijepih kolača kojima nitko neće odoljeti.
 
Zadnja, ali ne i manje važna radionica, dotakla se područja koje je postalo sve popularnije – a to je znanost o vinu, kušanju vina i kulturi stola. Kvarnerska sommelijerka Lucija Matijević je polaznicama održala prezentaciju i pokazala kako se otvara pjenušac, a kako mirno vino, na koji način se kuša vino, što je bitno kod vina, koje su karakteristike pojedine sorte te što je s ugostiteljske strane bitno znati kada se govori o kulturi stola i bontonu. Ovime je ujedno i završen ciklus radionica koje su se održale u Marini Novi, Domu kulture, Gradskoj vijećnici te na posljetku u Wyndham Resortu Novi.
 
„Moram kazati kako su radionice uistinu bile zanimljive i poučne, jer su to ljudi koji su dugo u onome što rade i imaju bogato iskustvo. Zbog toga mi je žao da posjećenost edukacija nije bila nešto veća, jer smatram da su to aktualne i zanimljive, ali prije svega poučne teme čija kvalitetna primjena podiže kvalitetu cijele destinacije. Zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici što je prepoznala ovu inicijativu i što je pomogla ovaj projekt, kao i Ministarstvu turizma i sporta na pokroviteljstvu obilježavanja 145 godina organiziranog turizma u Novom Vinodolskom", kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednica Grada Novi Vinodolski.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se