Putovanje ispunjeno ljubavlju na Novi Adventu


Nakon vrlo uspješnih Wine and paint radionica te predstave i pričaonice za djecu povodom sv. Nikole, u nedjelju 10. prosinca na Trgu Vinodolskog zakona očekuje vas putovanje puno ljubavi i topline. Nedjeljni program započeti će u 16:00 sati u Narodnoj čitaonici i knjižnici prigodnim programom za otvaranje izložbe dječjih radova pod nazivom „Svjetlost Božića u dječjim srcima". Svaka boja, svaki potez kista i svaka iskra kreativnosti govore priču o neizmjernoj dječjoj maštovitosti.
 
Dok raskošna galerija veselih crteža odražava svijetlost i radost blagdana, blagoslov druge adventske svijeće u naše živote utkat će put ljubavi. Nedjeljno popodne postati će magična scena obasjana tisućama svjetlucavih lampica dok će se za toplinu u našim srcima svojim prigodnim programom pobrinuti djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica i Osnovne škole Ivana Mažuranić te dječji crkveni zbor Sv. Mala Terezija iz župe sv. Filipa i Jakova. Blagoslov adventske svijeće i dječji program započeti će u 17:00 sati, a zabava će se nastaviti uz grupu Trend. Mirisi cimeta, vanilije, toplih začina koji plešu u zraku poput nevidljive simfonije širiti će se iz adventske kućice pozivajući vas da se prepustite čarima blagdanskog čuda. Za očaravajuću Božićnu kulisu pobrinut će se i naš Božićni vlakić dodajući posebnu magiju svojim svjetlima i zvucima, a sigurni smo kako će naši najmlađi i ovaj put uživati u Kući Djeda Božićnjaka. Nećemo vam sve otkriti, božićnu kulisu začinit će i još pokoje iznenađenje.
 
Nećemo dugo čekati na nastavak adventskog programa. Svaki dan nadolazećeg tjedan bit će obogaćen raznolikim aktivnostima. Tako ćete već u ponedjeljak 11. prosinca svoje znanje moći provjeriti na jednom od prošlogodišnjih hitova Adventa, na Božićnom Kviz plizu. Božićni Kviz pliz održat će se u Domu kulture s početkom u 19:00 sati, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti na e-mail adresu info@nmig.hr do 8. prosinca.
 
Radionice i pričaonice također će biti dio i ovog adventskog tjedna. U utorak 12. prosinca u Maloj sali Doma kulture održat će se prvi dio radionice keramike za koju s veseljem možemo reći da je popunjena do zadnjeg mjesta, dok će srijeda 13. prosinca biti posvećena našim najmlađima koji će kroz pričaonicu u Kući Djeda Božićnjaka upoznati čaroliju božićnog drvca.
 
U utorak, 12. prosinca svoja vrata Adventu otvorit će po drugi put Dječji vrtić Fijolica. Čarolija Božića zavladati će dječjim vrtićem. Baka Mraz donijeti će smijeh i radost, oslikavanje lica pretvoriti će mala lica u šarene likove, a animacija će ispuniti prostor igrom i smijehom. Mališani će zaplesati uz DJ-a, dok će slatki kutak biti raj za male sladokusce. Božićne poslastice i slatka iznenađenja mamit će mališane svojim mirisima, dok se dječji smijeh širi vrtićem.
 
Još jedan poseban dio Adventa ovaj tjedan otvoriti će svoja vrata. U četvrtak, 14. prosinca Advent kod Mažuranića zasjat će punim sjajem. Mnoštvo delicija, glazbenika, dječjih nastupa i zanimljivih gostovanja učinit će Advent kod Mažuranića od četvrtka u pravu simfoniju uživanja svih osjetila.
 
Pozivamo vas da zajedno zaronimo u još jedan tjedan ispunjen čarima Božića. Svaki dan svojom pričom obogatit će naša srca, dok nam bljesak druge adventske svijeće osvjetljava put ljubavlju.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više