Obveze i pogodnosti za iznajmljivače


Poštovani iznajmljivači,
 
započela je još jedna godina s kojom dolaze mnoge obveze, ali i u kojoj ćemo Vam raznim pogodnostima kao Turistička zajednica nastojati pomoći u Vašem trudu i radu. Kako bi komunikacija između iznajmljivača i Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski bila još kvalitetnija i brža, kroz ovaj dopis ćemo navesti sve što Vam stoji na raspolaganju od strane Turističke zajednice, ali i sve obveze koje imate kroz godinu.
 
 
Pogodnosti
 
BESPLATNO OGLAŠAVANJE
Iznajmljivačima na raspolaganju stoji mogućnost besplatnog oglašavanja objekata u domaćinstvu na službenoj web stranici TZG Novi Vinodolski. Zahtjev se podnosi na adresu info@tz-novi-vinodolski.hr te se navode slijedeće informacije o objektu: naziv apartmana, ime i prezime vlasnika, adresa apartmana, broj telefona i mobitela te e-mail adresa. Uz to, svatko od iznajmljivača može poslati i do 10 fotografija apartmana.
 
BESPLATNI PROMOTIVNI MATERIJALI
Iznajmljivači u svakom trenutku mogu doći u Turističku zajednicu te preuzeti promotivne materijale destinacije kako bi time omogućili gostima da se informiraju o destinaciji. Materijale možete preuzeti kroz cijelu godinu u TIC-u Novi Vinodolski, a u ljetnim mjesecima (lipanj-rujan) i u TIC-u Klenovica. Materijali su dostupni na nekoliko jezika, a kroz njih su predstavljeni svi segmenti destinacije odnosno ponude na području grada – image brošura, nebeski labirinti, staklena kapelica, otočić San Marino, outdoor i bike brošura Rivijere i ostalo.
 
EDUKACIJE
Kroz godinu će biti organizirane i edukacije za iznajmljivače. Stojimo na raspolaganju za sve prijedloge u vezi tema koje bi Vam bile zanimljive za obraditi. O terminima edukacija pravovremeno ćemo obavještavati putem web stranice te putem društvenih mreža i medija Turističke zajednice.
 
 
Obaveze
 
TURISTIČKA PRISTOJBA
Godišnji paušalni iznos turističke pristojbe po krevetu iznosi 55,00 EUR, a može se platiti jednokratno do 31. srpnja tekuće godine ili u tri jednaka obroka s dospijećem plaćanja do 31. srpnja, do 31. kolovoza i do 30. rujna. Uplatnice za paušalno plaćanje turističke pristojbe mogu se dobiti u TIC-evima ili iznajmljivači mogu svoje uplatnice preuzeti i isprintati unutar programa eVisitor. Uplatnice imaju i barkod te je moguće i direktno plaćanje Internet bankarstvom.
 
TURISTIČKA ČLANARINA
Godišnji paušalni iznos turističke članarine iznosi 5,97 EUR kn po glavnom krevetu, a 2,99 EUR po pomoćnom krevetu. Iznajmljivač je obvezan iskazati primitke u obrascu TZ2 na temelju knjige Evidencije o prometu zbog evidencije prometa Poreznoj upravi. TZ2 obrazac (može se kupiti u papirnicama) predaje se u Poreznu upravu u kojoj je prijavljeno prebivalište osobe (obrazac se predaje do 15. siječnja za tekuću godinu). Rokovi plaćanja su 31. srpnja, 31. kolovoza i 30. rujna.
 
PAUŠALNI POREZ NA DOHODAK OD NAJMA U TURIZMU
Visina paušalnog poreza po krevetu za Novi Vinodolski i Klenovicu je 48,99 EUR, za Povile, Sibinj Krmpotski i Smokvicu Krmpotsku 41,18 EUR te za ostala naselja 24,13 EUR. Od 1.1.2020. godine porez na dohodak od najma u turizmu u paušalnom iznosu plaća se prema mjestu gdje se nekretnina odnosno smještajna jedinica nalazi. Rješenje donosi nadležna ispostava porezne uprave prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu poreznog obveznika, a vrijedi i za dvije godine, sve do donošenja novog rješenja. Paušalni porez na dohodak se plaća tromjesecno i to: do 31. ožujka, do 30. lipnja, do 30. rujna te do 31. prosinca.
 
Dopis_za_iznajmljivače,_2024..pdf

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više