TALIJANSKI PUTNIČKI AGENTI PRILIKOM POSJETE KVARNERU OBIŠLI I NOVI VINODOLSKI


Ovoga tjedna na Kvarneru, od 18. – 22. rujna, boravi 14 agenata Udruženja talijanskih putničkih agencija (FIAVET) u pratnji direktorice Predstavništva HTZ-a u Italiji, Viviane Vukelić. Agenti su prema programu prvog dana posjetili Crikvenicu, dio drugog dana su proveli u Novom Vinodolskom, zatim ih očekuje posjet otoku Krku te na kraju obilazak Rijeke i Opatije. Na svom će putu upoznati Kvarner, kroz ponudu smještajnih kapaciteta, gastro i eno ponudu, znamenitosti i outdoor.
 
Talijanski agenti su nakon jutarnjeg programa u Crikvenici, obilazak nastavili u Novom Vinodolskom. U family Hotelu Lišanj ih je dočekala direktorica Turističke zajednica Grada Novi Vinodolski Tena Peričić te predstavnica hotela Lišanj.
 
"Želim vam srdačnu dobrodošlicu u naš prekrasni Novi Vinodolski i hotel Lišanj. Volim uvijek reći kako smo mali primorski grad, koji je veoma raznolik i svome gostu može jako puno ponuditi. Od prekrasnog područja uz more do prostranog zelenog zaleđa, eno i gastro ponude te bogate kulturne i prirodne baštine. Ponosimo se i sa svoje dvije marine koje su nas svrstale na kartu nautičkih destinacija te su isto tako i promijenile vizuru našeg grada. Danas ćete vidjeti samo jedan mali dio naše ponude, ali nadam se da ćete nam se vratiti te doživjeti i upoznati Novi” – kazala je Tena Peričić, direktorica TZG Novi Vinodolski.
 
Direktorica hotela Lišanj i djelatnica hotela provele su agente kroz sve dijelove hotela – od soba preko restorana i dječje igraonice do gaming sobe, welnessa i fitnessa te se druženje nastavilo na terasi hotela. S obzirom na raspored, uskoro su se agenti zaputili i prema vinariji Pavlomir gdje ih je očekivala degustacija vina i obilazak podruma. Degustaciju su započeli uz komovicu i smokovaču te su kušali i autohtonu žlahtinu, nagrađivani rose te svjetsku sortu cabernet sauvignon, od čega im se najviše svidjela autohtona žlahtina. Nakon degustacije, svoj posjet Novom Vinodoloskom, završili su uz gastro užitak u konobi Studec, točnije uz specijalitet sa suhim smokvama koje su karakteristika ovoga podneblja. 
 
Turistički vodič Livio Karavanić upoznao je agente s poviješću vinarstva u Vinodolu odnosno kako je sve krenulo, koji je povijesni kontekst razvoja vinarstva te otkuda ime Vinodol i istaknuo sorte koje su karakteristične za ovaj kraj. Osim toga, kazao je ponešto o prekrasnom zaleđu u kojem se nalaze biciklističke i planinarske staze, vidikovci "Oči Vinodola”, Nebeski labirinti i Staklena kapelica. Talijanski agenti putničkih agencija s osmijehom na licu uputili su se prema Krku gdje ih je očekivao dajnji program upoznavanja s otokom i prekrasnom regijom – Kvarner!

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree