Hrvatska nominirana u četiri kategorije za Wanderlust Reader Travel Awards


Hrvatska i hrvatske turističke destinacije nominirane su u čak četiri kategorije Wanderlust Reader Travel Awards natjecanja i to za nagrade u kategorijama za najbolju europsku destinaciju, najbolji europski grad, najbolji europski otok i najbolje europske regije. U kategoriji najbolja europska destinacija Hrvatska se primjerice nalazi u konkurenciji sa zemljama kao što su Francuska, Grčka, Italija, Monaco, Španjolska, Turska i dr., Dubrovnik se bori za titulu najboljeg europskog grada, Hvar je nominiran u kategoriji najboljih europskih otoka, dok se Istra, Dalmacija i hrvatski otoci u jakoj konkurenciji bore za naslov najbolje europske regije.  
 
Iz Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu izvješćuju kako se u online glasanju može sudjelovati do 18. listopada ove godine, dok će dodjela nagrada i proglašenje rezultata biti održano u Londonu 7. studenog i to u vrijeme održavanja najvećeg svjetskog turističkog sajma WTM, gdje se tradicionalno predstavlja i Hrvatska sa svojom ukupnom turističkom ponudom.  
 
„Natjecanja ovakve vrste i sudjelovanje Hrvatske u snažnoj konkurenciji predstavlja veliko priznanje našoj zemlji kao destinaciji koja je čvrsto upisana na turističku kartu svijeta. To potvrđuju i nagrade, odnosno rezultati od prošle godine kada je primjerice Dubrovnik proglašen najpoželjnijim turističkim gradom Europe, dok je Hrvatska lani ostvarila visoko 5. mjesto u kategoriji najpoželjnije europske destinacije svrstavši se ispred zemalja kao što su primjerice Austrija, Švicarska, Portugal, Njemačka i Škotska, a među izdvojenim destinacijama se bio našao i otok Hvar, koji je zauzeo 7. mjesto u kategoriji top 10 otočnih destinacija Europe", poručili su iz Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, pozvavši sve ljubitelje putovanja da u velikom broju glasaju za Hrvatsku i hrvatske destinacije. 
 
Naime, riječ je o prestižnoj dodjeli priznanja i nagrada najpoželjnijim destinacijama, turoperatorima i zrakoplovnim prijevoznicima iz cijelog svijeta koje organizira Wanderlust, jedan od najpoznatijih i najstarijih travel magazina u svijetu. U ovogodišnjem natječaju su istaknute i nove kategorije za odredišta koja potiču posebne interese za kulturom, gastronomijom i netaknutom prirodom te održivim iskustvima. Budući da putnici traže smislenija i odgovornija putovanja koja stvaraju nezaboravne doživljaje, pokrenut je i popis kategorija za turoperatore koji nude kulturna, avanturistička, prirodna i ostala specijalizirana putovanja. 
 
Osim među natjecateljima konkurencija postoji i među glasačima za koje je osigurano čak 11 vrijednih nagrada u ukupnom iznosu od 40.000 funti, a koje, između ostalog, uključuju putovanje i ekspediciju na otočje Galapagos, obilazak uzbekistanskih gradova Puta svile, adrenalinsko putovanje u Kostariku, karte za putovanje željeznicom Rocky Mountaineer do Red Rocksa u SAD-u i još puno toga. Ovako velik i bogat fond nagrada ujedno predstavlja i odličan motiv za sudjelovanjem u glasanju.  
 
Glasati možete na ovom linku.

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree