Program manifestacije FIT4NOVI uz Dječji dan


Jedinstvena sportska i rekreativna manifestacija FIT4NOVI ulazi u završnicu.
 
Ove subote, 25. svibnja se održava zadnje, četvrto po redu vođeno nordijsko hodanje kroz slikoviti krajolik stazom „Od izvora do Frankopana", dok će u nedjelju biti organizirana edukacija i branje ljekovitog bilja u zaleđu pod vodstvom gđe. Vasiljevke Kovač.
 
Posljednji dani svibnja i početak lipnja tradicionalno će biti rezervirani za razne turnine i prezentacije sportova, ali ove godine po prvi puta i Dječji dan koji će se održati u četvrtak, 30. svibnja od 10:00-19:00 sati na dvije lokacije – jutarnji dio na igralištu malih sportova, dok će se popodnevni dio održati na vrhu Korza hrvatskih branitelja. Sve male okice imat će priliku uživati u dječjem danu prepunom zabave, tradicije i sporta.
 
Za jutarnji dio programa pripremite tenisice, jer vas na igralištu malih sportova u blizini škole i vrtića čeka u 10:00 sati Tenis klub Vinodol, Nogometni klub Vinodol od 10:30 do 11:00 sati te 11:00 do 12:00 sati Ženski rukometni klub Vinodol. Mališani će imati priliku pridružiti se treninzima te uživati u igri i zabavi. Savršena aktivnost za početak dana!
 
Popodnevni dio programa održat će se na Frankopanskom trgu na kojemo će vam pokazati kako tradicija može biti zabavna! Osnovna škola Ivana Mažuranića od 14:00 do 15:00 sati priprema sportsku radionicu prepunu poligona i zabavnih igara uz Univerzalnu školu sporta. Mališani će imati priliku i zaplesati te i uživati u recitacijama školske Dramske radionice.
 
U 15:00 sati glumac Marko Jelić iščekuje klince s edukativno zabavnom radionicom "Ma tko je to bio Mažuranić?” na kojoj će na zanimljiv i dječji način približiti mališanima njegov život i otkriti neke neobične detalje kad je i Mažuranić bio dijete, poput njih!
 
Veselimo se najaviti dio programa tijekom kojeg će mališani učiti mališane igrati novljansko kolo. Predstavljanje pod nazivom "Male okice igraju novljansko kolo” i vodstvom Marine Levar održat će se u 15:30 sati. Jeste li znali za Dječji Vinodolski zakonik? Posebno je osmišljen samo za Dječji dan u Novom Vinodolskom kako bi naučili nešto o zakoniku, glagoljici, no i ono najvažnije, uživali u igri i zabavi. Edukativno zabavna radionica održat će se u dva termina, 16:00 sati te u 16:30 pod vodstvom Marka Jelića.
 
Kud Ilija Dorčić će malim okicama pokazati pokrivanje bijeloga poštirkanoga novljanskoga rupca uz novljansku pjesmu u 16:30 do 17:00 sati. Nakon toga, u 17:00 sati slijedi nam zabava uz ples i tulumarenje u organizaciji FunTime-a – prvog disca u gradu.
 
Za male ljubitelje životinja održat će se edukativno zabavna radionica "Pasja posla” pod vodstvom kluba za rad sa psima Dog Unit s početkom u 18:00 sati, a na Frankopanskom trgu vas od 14:00 sati očekuje i Nebeski labirint koji će zagrijati moždane vijugice uz zagonetke i zadatke. Kako bi mališani vratili energiju nakon igre i radionica, pizzeria Nava je osigurala za sve mališane popust od 10% za dječje menije i male pizze.
 
Uz ovaj zanimljivi program prvog Dječjeg dana, i ove godine će se održati popularni malonogometni turnir Dijelovi grada i to u srijedu i četvrtak, točnije 29. i 30. svibnja u popodnevnom terminu na igralištu malih sportova umjesto prvotnog plana da to budu utorak i srijeda, zbog plasmana NK Vinodola u finale županijskog kupa koji će se odigrati na Krimeji protiv Orijenta, u utorak 28. svibnja.
 
Također, sve dane manifestacije, već od četvrtka, odigravat će se i teniski turnir na teniskom terenu u Parku Ivana Mažuranića pod vodstvom Tenis kluba Vinodol koji će završiti u nedjelju u popodnevnom terminu. U petak, 31. svibnja od 10:30 do 11:30 sati počinje plesna rekreacija za djecu ranog i predškolskog uzrasta „Uz plesni hit budi fit„, a održat će se na Frankopanskom trgu, u organizaciji Dječjeg vrtića Fijolica – Smokvice i Suncokreti.
 
Za subotu je predviđen bogat program aktivnosti za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih. Klub jahanja Galop organizira prezentaciju jahanja na ranču Predrag Rubčić, NK Vinodol održava malonogometni turnir na igralištu malih sportova, u Domu kulture će se održati  šahovski turnir za junior, a na Trgu Ivana Mažuranića će Donna Ugrinović održati radionicu "Ostanimo zdravi i aktivni u trećoj životnoj dobi". Ako ste ljubitelj plesa dođite u 19:00 sati, na Korzo hrvatskih branitelja, gdje će Elio Bašan održati plesnu školu na otvorenom, a večer ćemo završiti koncertom Vjeke i Eni Ključarić uz pratnju benda te DJ Matka koji će dodatno zagrijati atmosferu. Koncert će se održati na Korzu hrvatskih branitelja s početkom u 21:00 sat.
 
Sportsku nedjelju počinjemo turnirom u mini rukometu kojeg organizira Ženski rukometni klub Vinodol na igralištu malih sportova, a u 10:00 sati, s Korza hrvatskih branitelja starta biciklijada zaleđem. Svi ljubitelji biciklizma su pozvani da se pridruže i uživaju u vožnji koja će ovoga puta ići preko Pletenog i Svibe sve do Bistro Forestia u Krmpotama te se vratiti natrag u centar Novoga.  U isto vrijeme, u Domu kulture, započinje šahovski turnir za seniore te stolnoteniski turnir parova. Za najmlađe, u 10:00 sati, Donna Ugrinović organizira sportsku igraonicu za djecu predškolske dobi na igralištu malih sportova. Ovdje će djeca moći uživati u raznim sportskim aktivnostima i igrama. U 11:30 sati, na igralištu malih sportova održava se projekt Primorsko-goranske županije o prevenciji lošeg držanja i skolioze kod školske djece, koju će voditi Donna Ugrinović i Lara Bušljeta.
 
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju "NOVI KORAK” pratiti će cijelu manifestaciju prodajom majica čiji će prihod ići za pomoć rada udruga i to u period od 29.05. – 02.06. sukladno lokacijama održavanja aktivnosti.
 
Kako bi se našim aktivnostima, naročito Dječjem danu, mogli pridružiti klinci iz cijele Hrvatske, u suradnji s Aminessom osiguran je kod: FIT4NOVI kojim ostvarujete popust od 10% od 23.05. – 02.06. za smještaj u Aminess Hotelu Lišanj.
 
Pridružite nam se i uživajte u bogatom programu prepunom sportskih natjecanja, edukativnih radionica i zabave za sve uzraste!
 
PROGRAM
 
RUTA BICIKLIJADE ZALEĐEM

Diese Website verwendet Cookies für ein besseres Benutzererlebnis und mehr Funktionalität. Erfahren Sie mehr