NOVI VINODOLSLKI PREDSTAVLJEN NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE U BUDIMPEŠTI


Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski je u utorak, 14. svibnja svoju destinaciju predstavila u Budimpešti na konferenciji za medije koja se svake godine održava ususret glavnoj ljetnoj sezoni, a koju organizira predstavništvo HTZ-a u Mađarskoj. 
 
Konferencija je okupila 30-ak predstavnika mađarskih medija u predivnom ambijentu restorana A kert bisztro, gdje su se posluživala i tradicionalna hrvatska jela poput soparnika, sinjskih arambašića i zagorskih štrukli, raznih sireva i pršuta, suhih smokava i vina hrvatskih vinara. 
 
Direktorica predstavništva Ivana Herceg okupljenima je predstavila rezultate dosadašnjeg dijela godine, koji ponovno pokazuju interes mađarskih turista za Hrvatsku i izvan glavne ljetne sezone. U prva četiri mjeseca ove godine broj dolazaka je 40.000 što je povećanje od 9% u odnosu na isti period prošle godine. Zabilježen je i porast broja noćenja od 18% u odnosu na prva 4 mjeseca prošle godine. Što se tiče regija, najatraktivniji za turiste je i dalje Kvarner, zatim slijede Istra i Zadarska regija. Treba naglasiti da je Kvarner zabilježio najveći porast u broju noćenja pa će tako ove godine imati značajnu prednost već u startu za natjecanje za prvo mjesto.
 
Nakon prezentacije direktorice Herceg, Novi Vinodolski je od strane TZG Novi Vinodolski predstavila Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice koja je održala kratku prezentaciju. Kroz prezentaciju su novinari mogli steći dojam o destinaciji kroz prirodne ljepote, kulturnu i sakralnu baštinu te bogatu povijest grada, tradiciju i običaje kojima se posebno ponosimo, manifestacije koje se održavaju kroz godinu, marine koje daju posebnu vizuru gradu, gastronomiju, glazbu i smještajne kapacitete. Kroz prezentaciju su novinari mogli steći bolji dojam manifestacija kao što u Okolotorno, Ružica Vinodola, FIT4NOVI putem kratkih filmova, a nakon prezentacije je predstavljen i eno-gastro dio ponude destinacije točnije vinarija Pavlomir sa dva pjenušava i dva mirna vina – rose i žlahtina te San Marino i Ružica Vinodola te proizvođači s Kvarnera sa suhim smokvama, sirom i maslinovim uljem koji su se odlično sljubili s vinima. Dašak tradicije sa sobom su donijele i novljanska narodna nošnja – svilnica koju je nosila Dora Kabalin, članica KUD-a Ilija Dorčić  te odora Ružice Vinodola koju je nosila Ivona Tatalović, djelatnica TZG-a, a koje  su bile posebna kulisa za cijelo vrijeme trajanja tiskovne konferencije te kasnije prilikom posluživanja proizvoda. Kako bi doživljaj bio potpun, sve prisutne je pjesmama pozdravila klapa Nevera koja je nastupila umjesto zbog bolesti spriječene klape Vinčace. Klapa je ispraćena velikim pljeskom i oduševljenjem kao i delegacija koja je došla predstaviti Novi Vinodolski.
 
Direktorica Peričić dala je nekoliko izjava za medije te ostvarila kontakte sa agencijama, novinarima i travel blogerima koji su sudjelovali na konferenciji za medije. Na samom početku prezentacije je istaknula kako su Mađari u prošloj godini ostvarili 30% više noćenja u odnosu na 2022. godinu te su prema statistici treći prema dolascima i noćenjima. U prošloj godini su upravo Mađari u Novom Vinodolskom ostvarili nešto manje od 60.000 noćenja te se očekuje  daljnji porast broja gostiju iz Mađarske. Prezentaciju je završila prekrasnom fotografijom jedne od poznatih vizura Novog Vinodolskog – otočićem San Marino – uz poziv u Novi Vinodolski, mjesto prekrasne obale i prostranog zelenog zaleđa.
 
Mislim da smo ostavili jako dobar dojam na prezentaciji, što se moglo vidjeti po reakcijama novinara. Ovim putem bih se zahvalila direktorici predstavništva na ukazanoj prilici kroz koju smo u srcu Mađarske svim prisutnim novinarima predstavili ljepote Novog Vinodolskog, Kvarnera i naše predivne zemlje Hrvatske, kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski. 
 
Nakon prezentacije Novog Vinodolskog, prisutne je pozdravio i veleposlanik RH u Mađarskoj, H.E.Mladen Andrlić, a druženje se nastavilo uz klapu i našu gastronomiju, o kojoj je bila i riječ na samoj konferenciji.

Diese Website verwendet Cookies für ein besseres Benutzererlebnis und mehr Funktionalität. Erfahren Sie mehr