Prijave za natjecanje "Ružica Vinodola"


Svima je već poznato da u Novom Vinodolskom postoji priča o običaju koji seže u davninu, u minula stoljeća vladavine hrvatske plemićke obitelji Frankopana.

Priča je to o Ružici Vinodola, priča prema kojoj se po završetku berbe, u vinogradu, među beračicama birala RUŽICA, djevojka koja je bila najljepša i najmarljivija. Ovjenčali bi je vinovom lozom i uz zvuke starinskih narodnih glazbala, na čelu povorke odveli u grad.

Ove će se godine manifestacija Ružica Vinodola održavati 12. kolovoza u Bribiru te od 18. do 20. kolovoza u Novom Vinodolskom, a ideja je kroz manifestaciju povezati mjesta - potpisnike Vinodolskog zakona odnosno natjecateljice upravo iz tih mjesta.  
 
 
Pozivamo djevojke da se prijave i okušaju u vrlo atraktivnim igrama vezanim uz vinarstvo i vinogradarstvo kao i običaje iz nekadašnjeg života u Vinodolu.

Odlična zabava - zagarantirana!  
 
Tko zna možda je titula RUŽICE ove godine tvoja! 
 
Prijave su moguće do 17. kolovoza na e-mail adresu: tzg-novi-vinodolski@ri.t-com.hr  

Questa pagina utilizza i cookie per fornire una migliore esperienza utente. Per continuare a utilizzare il sito, fai clic su "Sono d'accordo". Le impostazioni dei cookie possono essere configurate nel tuo web browser. Ulteriori informazioni potete trovare qui. Sono d'accordo