ZAVRŠENI DANI SPORTA I REKREACIJE U NOVOM VINODOLSKOM


Završilo je još jedno izdanje sportske manifestacije FIT4NOVI koja je i ove godine okupila veliki broj sudionika brojnih aktivnosti koje su bile organizirane kroz četiri dana posljednjeg vikenda u svibnju. Iako vrijeme nije bilo idealno te je bura pokazala zube i u ovom, skoro već ljetnom periodu, sve su se aktivnosti na otvorenom održale na radost malih i velikih.
 
Manifestacija je započela pješačkom turom na ledeničku gradinu, vidikovac koji osim prekrasnog pogleda priča o povijesti ovog kraja, o čemu je govorila interpretatorica baštine Marijana Mužević koja se odlično nadopunjavala s Marijem Valentićem, fitness trenerom i vodičem rekreativnog dijela ture. Na samom mjestu sastanka, polaznici su odradili vježbe razgibavanja te su se uputili na vidikovac, a nakon toga i na samu utvrdu gdje je Mario vodio vježbe disanja u prekrasnoj prirodi i na svježem zraku. Po povratku je odrađeno istezanje i zajedničko fotografiranje u Ledenicama.
 
Istog dana odigran je i šahovski turnir za Juniore u kojem je u kategoriji dječaka prvo mjesto odnio Juraj Biondić, drugo mjesto Josip Šojat i treće mjesto Karlo Papić, dok je kod djevojčica najbolja bila Nika Franić, druga Lucija Gletić i treća Novljanka Rita Matijević. Ukupno se natjecalo 29 djece, tempo igre je bio 10 minuta plus 5 sekundi po potezu, a sustav natjecanja Švicarac u 7 kola sa računalnim sparivanjem. Drugog dana je odigran seniorski turnir u kojem je nastupio 21 šahist. Prvo mjesto je odnio Ivano Tomljanović, drugo mjesto Goran Tomljanović i treće mjesto Milan Prpić. Tempo igre i sustav natjecanja jednak kao kod Juniora, no u 9 kola s računalnim sparivanjem.
 
S obzirom na vjetar, prezentacija jedrenja se ipak održala u ponedjeljak u jutarnjem terminu, bez obzira na nešto bure, a s obzirom na iskustvo Lukasa koji se zahvaljujući jedrenju cijelu godinu snalazi u svim uvjetima što je bilo prekrasno za vidjeti, dok je nedjelja bila idealna za biciklijadu zaleđem. Biciklijada koja nije bila nimalo lagana okupila je 31 biciklista koji se zaputio s Korza hrvatskih branitelja prema vidikovcu Sviba i natrag preko Bribira do Novoga u turi dugoj nešto manje od 45 kilometara. Osvježenje na vidikovcu i na Bateru je jako dobro došlo, jer bez obzira na vjetar, nije bilo lako odvoziti ovu zahtjevnu dionicu.
 
Radionica sirove prehrane bila je popunjena do zadnjeg mjesta što je samo potvrda da je ovo trend koji je itekako popularan i sve više tražen, od strane svih generacija. U ovogodišnjoj manifestaciji uživale su sve generacije, jer su već prvog dana održane vježbe za treću dob, dok je drugog dana bila sportska igraonica za vrtićki uzrast te prevencija lošeg držanja i skolioze za djecu školskog uzrasta.
 
Odigran je i turnir u tenisu na terenima u parku Ivana Mažuranića, na kojem je prvo mjesto odnio Dario Krišković, drugo Dražen Manestar i treće Hrvoje Krišković, a s obzirom na dva Novljana u top tri zasigurno možemo reći da je tenis u Novom Vinodolskom vrlo popularan.  
 
Odigrana su i dva malonogometna turnira – Dijelovi Grada i malonogometni turnir djeca – stariji morčići u organizaciji NK Vinodola. Najbolja ekipa u turniru Dijelovi Grada bila je Prisika, druga Krasa, a treća Šćedine 1. Najboljim golmanom je proglašen Dino Deleut, najboljim strijelcem Toni Petrinović, a najboljim igračem Noah Ugrinović. Kod starijih morčića pobjedu je odnijela ekipa ŠN Ogulin, drugo mjesto NK Crikvenica, treće mjesto ŠN 1. Gol, a četvrto mjesto NK Krk.
 
U školskoj sportskoj dvorani je odigran i turnir u mini rukometu u režiji ŽRK-a Vinodol za 2013. i 2014. godište. Prvo mjesto za 2013. godište odnio je Gospić, drugo Senia 1, a treće Senia 2, dok je u 2014. godištu najbolji bio Rab, zatim novljanski Vinodol i treći PŠR.
 
Veoma uspješan i brojan bio je i trunir u stolnom tenisu koji je okupio 60-ak igrača te se igralo u kategoriji 60+ te u parovima. Od 25 parova najbolji su bili Semion Robert/Marić Borislav, drugi su bili Vidović Denis/Špehar Predrag i treći Muškić Mario/Gržac Gabriel i Bertone Andrija/Orlić Ivica. U kategoriji 60+ pobjedu su odnijeli Joso Maričić/Stanko Robinščak, drugi su bili Fedor Mudrovčić/Milorad Kalanj, treće mjesto Šegulja Dubravko/ Deranja V. i četvrto mjesto Miroslav Maričić/Miljenko Žanić.
 
Osim igraonica, vježbanja, pješačenja, bicikliranja i turnira, ove je godine FIT4NOVI imao i jednu plesnu notu. Ponedjeljak su svojim aktivnostima otvorila djeca sa zumba fitnessom nakon kojeg je uslijedio pilates i zumba SRD-a Bodyfit koje se uvijek rado odazovu i obogate program manifestacije na Trgu Ivana Mažuranića. Nakon njih, uslijedila je prava plesna poslastica, jer je Elio Bašan korake salse i bachate podučavao sve prisutne, a sa sobom je doveo i plesače Plesne škole Dansel, koji su otplesali nekoliko plesova. Večer je bila začinjena i odličnom glazbom. U goste Novom Vinodolskom stigao je Ante Gelo s bendom i vrhunskim vokalima A strane – Ivom Ajduković i Alenom Đurasom, a za nastavak dobre zabave pobrinuo se DJ Poweplayer. Ova je večer bila kao stvorena za guštanje u prekrasnoj glazbi i ugodnoj proljetnoj večeri u Novom Vinodolskom.
 
Udruga Novi korak i ove se godine uključila u manifestaciju te joj dala i jednu humanitarnu notu. Ova udruga koja brine za djecu s poteškoćama u razvoju, za dobrotvorne priloge prodavala je majice s nazivom manifestacije te tako podržala manifestaciju, predstavila se te pomogla rad svoje udruge.
 
„Uistinu sam jako sretna kako je prošlo ovo izdanje manifestacije. S obzirom da smo kao Turistička zajednica preuzeli organizaciju ove manifestacije, bilo je jako izazovno, no s obzirom da smo u Gradu, Centru za kulturu, klubovima i udrugama imali odlične saveznike odnosno suorganizatore, sve je bilo puno lakše. Provođenje vremena na otvorenom, bavljenje fizičkom aktivnošću i razmišljanje o zdravlju itekako su bitni, pogotovo s obzirom na današnji način života. Sve to htjeli smo još više potencirati kroz našu sportsku manifestaciju, s obzirom da imamo preduvjete kao što su prekrasna priroda i zaleđe te ugodna klima. Nastojali smo manifestaciju oplemeniti i događanjima u koja su se mogli uključiti svi posjetitelji Novog Vinodolskog i mislim da smo u tome i uspjeli te da ćemo i u idućim godinama razmišljati na ovaj način", kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više