ZASVIJETLIO NOVI ADVENT


U Novom Vinodolskom je jučer upaljena prva adventska svijeća te božićna rasvjeta u gradu. Zasvijetlio je Trg Vinodolskog zakona, kula Turnac, Kuća Djeda Božićnjaka, Korzo hrvatskih branitelja, prostor ispred crkve. Zasvirala je glazba centrom grada. Preostali dio dekoracije bit će postavljen kroz prvi adventski tjedan, dok će Trg Ivana Mažuranića zasvijetliti 16. prosinca kada će na njemu početi i gastro i zabavni program vikendima do kraja godine.
 
Nedjelja je u Novom Vinodolskom protekla uz veseli dječji smijeh i nastupe na otvorenju Adventa. Sve nazočne su na samom početku programa pozdravili direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski Tena Peričić i gradonačelnik Grada Novi Vinodolski Tomislav Cvitković.
 
Direktorica TZG je ovom prilikom zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji Adventa – kroz program, uređenje grada i time obogaćivanje zimske ponude u Novom te kazala ukratko što će sve posjetitelje ovog prosinca dočekati u Novome kroz program Adventa. Novi Vinodolski je uistinu poseban grad, koji je divan u svako doba godine, a htjeli smo da kroz uređenje i osvijetljenje, bude predivan i u adventsko doba, i mislim da smo to uspjeli, kazala je direktorica.
 
Gradonačelnik je kazao kako ga veseli vidjeti veliki broj roditelja s djecom koji su došli prošetati, vidjeti Kuću Djeda Božićnjaka i novu dekoraciju. Božić je vrijeme zajedništva, vrijeme mira i vrijeme nadanja te želim da ovo vrijeme provedete u krugu svojih najmilijih, svojih obitelji i prijatelja.
 
U prigodnom programu otvaranja sudjelovao je Dječji vrtić Fijolica sa svoje dvije grupe – Leptirićima i Račićima koji su izveli po tri pjesme uz koreografiju, a nakon njih je prvu adventsku svijeću blagoslovio velečasni Mario Frlan te je crkveni zbor otpjevao tri božićne pjesme.
 
Školski zbor Osnovne škole Ivana Mažuranića izveo je dvije pjesme te je učenica Franka Pavelić izrecitirala stihove Amalije Zoričić čim je ujedno i završio prvi dio programa.
 
Vrijedna Udruga 51+ upotpunila je otvorenje kolačima koje su ispekle članice udruge i toplim čajem, a sve prisutne je zabavljala odlična grupa Katz''''n''''Dogz.
 
Ovime je započeo adventski program u Novom Vinodolskom koji se nastavlja već idućeg vikenda u Dječjem vrtiću Fijolica, 2. i 3. prosinca uz predivan program koji su za ovu prigodu pripremili djelatnici vrtića, djeca i roditelji te u nedjelju projekcijom božićnog crtanog i igranog filma u Domu kulture za koje je ulaz slobodan.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više