ZASAĐENA STABLA U SKLOPU PROJEKTA „HRVATSKA PRIRODNO TVOJA“


Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski uključila se u projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma Hrvatske turističke zajednice pod nazivom „Hrvatska prirodno tvoja" – „Croatia naturally yours". Kroz ovaj projekt namjera je bila posaditi stabla za kompenzaciju emisija automobilskih turističkih posjeta Republici Hrvatskoj te su u tu svrhu dobivena sredstva za nabavu sadnica i stabala.
 
Obaveza je osim sadnje stabala, njega sadnica i praćenje podataka o posađenim stablima te njihovo označavanje oznakom održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja" – „Croatia naturally yours". Bilo je potrebno voditi računa o autohtonim vrstama i podneblju u kojem se sade te da stabla budu posađena na vidljivim mjestima u destinacijama. Podaci o posađenim sadnicama uneseni su i u aplikaciju za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš pod nazivom MapMy Fress s ciljem objedinjavanja podataka o sadnji sadnica stabala na globalnoj razini.
 
Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski je u suradnji s Gradom Novim Vinodolskim i komunalnim trgovačkim poduzećem IVANJ d.o.o. ovim povodom ozelenila područje Klenovice, točnije šetnicu u Klenovici (na potezu prema konobi Navigare) uz samo more, zasadivši ukupno 12 stabala lipa koje su označene oznakom „Hrvatska prirodno tvoja".
 
„Na ovaj način se pridonosi stvaranju imidža Hrvatske kao održive i poželjne turističke destinacije, a navedena akcija prilika je da svako mjesto u Hrvatskoj jednim malim korakom pridonese ljepšem i ugodnijem boravku u našoj predivnoj zemlji", kazala je Tena Peričić, direktorica TZG Novi Vinodolski. 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više