Upoznajte Stazu ribara


Kako bi što bolje upoznali vinodolski kraj, boravili na svježem zraku i aktivno proveli slobodno vrijeme, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski u suradnji s Planinarskim društvom Strilež, u subotu 14. listopada organizira vođenu šetnju Stazom ribara. Staza kreće iz Klenovice, simpatičnog ribarskog mjesta u čijem središtu je podignut spomenik Ribaru i moru za do tada još živućeg ribara koji je iz olujnog mora u više navrata spasio ljudske živote. Mjesto je to u čijim restoranima možete uživati u brojnim ribljim specijalitetima, a riba dolazi direktno iz ribarske mreže na tanjur. Za Klenovare more je jednako život, a šetajući se stazom naići ćete na tuneru, simbol teškog života ribara i pomoraca te svjetionik na otočiću Sv. Antona koji se danas doima kao poluotok budući da su mještani nasipali put do njega. Praćeni mirisom crnog bora i mora put će vas odvesti sve do Smokvice, mjesta sa kristalno čistim morem za čiju su čistoću zaslužne mnogobrojne vrulje - izvori.
 
Šetnja duga 5 km početi će u 10:00 sati, a okupljanje je na parkiralištu kod Vile Losture. Iako je zahtjevnost staze lagana potrebno je uzeti čvrstu obuću i tekućinu.
 
Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Turistička zajednica Vinodolske općine trenutno su u fazi uređenja, fotografiranja i označavanja planinarskih staza i šetnica, a Staza ribara jedna je od staza koje će biti ucrtane u zajedničku kartu. Na taj način na području Crikveničko-vinodolske rivijere biti će dostupno 20 planinarskih staza različite zahtjevnosti od onih najjednostavnijih gotovo šetačkih tura do najkompleksnijih planinarskih staza na kojima je potrebna sva planinarska oprema.
 
Na vama je samo da obasjani sunčevim zrakama na najbolji mogući način iskoristite prekrasno subotnje jutro te praćeni mirisom mora upoznate Stazu ribara, dok ćemo vam mi u nadolazećem period predstaviti i neke druge malo zahtjevnije planinarske staze našeg područja.   

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više