Svjetski dan turizma


Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i ove se godine pridružila obilježavanju Svjetskog dana turizma, dana kojim se želi podići svijest o ulozi turizma i pokazati kako on utječe na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti u cijelom svijetu. Upravo na tom tragu u Novom Vinodolskom će se održati nekoliko događanja tijekom srijede, 27. rujna.
 
Na sam Svjetski dan turizma, Narodni muzej i galerija besplatno će primati svoje posjetitelje od 9:00 do 15:00 sati te će u 12:30 sati biti održana radionica za osme razrede Osnovne škole Ivana Mažuranića pod nazivom "Kulturna baština našeg kraja”. Učenici će se upoznati s važnošću kulturne baštine u turizmu te će imati priliku razgledati Muzej i Gradsku vijećnicu u kojoj je davne 1288. godine potpisan Vinodolski zakon.
 
Kako je ekologija također vrlo važan segment turizma, za učenike nižih razreda kao i za vrtićku djecu u 10:15 sati u Domu kulture će biti održana edukativna predstava Plavi planet. Riječ je o predstavi koja na zanimljiv i zabavan način educira djecu o temama očuvanja mora, rijeka, jezera, okoliša planete Zemlje i ekologije. Kroz interakciju s djecom tijekom predstave, glumica uči djecu o očuvanju mora i voda, kako nastaju kiše, kako su nastala mora i rijeke te što djeca sama  mogu učiniti kako bi bilo manje smeća, kako bismo očuvali floru i faunu naših mora, rijeka i jezera i zaštitili ih od onečišćenja.
 
U obilježavanje Svjetskog dana turizma uključila se i Vinska kuća Pavlomir u kojoj će se moći degustirati tri vina uz platu (pršut, sir) po promotivnoj cijeni od 10,00 eura po osobi.
 
Pozivamo vas da s nama obilježite još jedan Svjetski dan turizma te da uz program događanja koji smo organizirali posjetite i naše bogato zaleđe. Provozite se biciklističkim stazama ili prošećite planinarskim stazama i Nebeskim labirintima, obiđite Staklenu kapelicu i prekrasne vidikovce s kojih ćete vidjeti naš kraj iz jedne drugačije perspektive te se okrijepite u jednom od naših brojnih restorana. Drugim riječima, provedite Svjetski dan turizma u Novom Vinodolskom!

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više