Ružica Vinodola


Događanje: Ružica Vinodola
Datum: 17. - 19.08.2023.
 
U četvrtak, 17. kolovoza s početkom u 20:00 sati u Vinskoj kući Pavlomir, po 19. put će započeti Ružica Vinodola, koja je epitet jedne od najpoznatijih manifestacija u Hrvatskoj stekla zahvaljujući izboru najspretnije i najvještije djevojke u poslovima vezanim uz vinogradarstvo, vinarstvo i domaćinske poslove spajajući prošlost i sadašnjost Vinodolskog kraja.            
 
Ove godine na Ružici Vinodola sudjeluje 12 kandidatkinja iz raznih dijelova Lijepe naše, koje će se u trodnevnom spektaklu okušati u devet disciplina koje su tematski podijeljene pa će se tako prve večeri djevojke natjecati u tri discipline vezane za poslove u vinogradu. Program će voditi Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić, a u glazbenom dijelu nastupit će grupa Prava stvar. Drugog dana, na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom, djevojke će se natjecati u igrama vezanim za domaćinstvo, program će voditi Irena Grdinić, a publiku će zabaviti grupa Point. Veliko finale održat će se u subotu 19. kolovoza u Starom gradu Novog Vinodolskog, kada će se djevojke natjecati u tri završne discipline vezane za točenje i prezentaciju vina, program će voditi Mario Lipovšek Battifiaca, a publiku će zabavljati popularni Giuliano i Diktatori. Negdje oko 23 sata proglasit će se ovogodišnja Ružica Vinodola, prema ocjenama ocjenjivačkog suda, kao i najsimpatičnija djevojka koju će odabrati same kandidatkinje te ocjenjivački sud.            
 
Prva večer u vinogradima Vinske kuće Pavlomir bit će spektakularna već i zbog samog okruženja u kojem se održava, a odličnog vina i ugostiteljske ponude neće nedostajati. Organizatori su pripremili i poseban photo point kako bi svatko tko želi ponio sa sobom uspomenu na ovo jedinstveno događanje. Kako bi posjetiteljima bilo jednostavnije doći do Pavlomira, organiziran je prijevoz vlakićem koji će voziti na relaciji Korzo hrvatskih branitelja – Pavlomir (i natrag) svakih pola sata i to u terminu od 18:30 – 23:00.            
 
Podsjetimo, naredna dva dana manifestacija se nastavlja u Novome, gdje će se uz samo natjecanje i zabavu, na Trgu Vinodolskog zakona održati prezentacija starih zanata uz atraktivni drveni vrtuljak za najmlađe, a posjetiteljima će svakako biti zanimljiv sajam proizvoda i suvenira. Uz sve navedeno, organizator priprema i  festival vina "Kvarner Wines" na kojem će se moći kušati autohtona vina ovog podneblja te poseban pjenušac i rose "Ružica Vinodola", koji su dobili naziv upravo po ovoj popularnoj manifestaciji. Kako bi svatko tko želi tijekom manifestacije ovjekovječio svoju večer u Novom, organizatori pripremaju posebne photo pointe koji će predstavljati Novi i Ružicu Vinodola u najljepšem svijetlu. Ružica Vinodola je prilikom odlaska iz vinograda bila ovjenčana vinovom lozom, a na manifestaciji će svi posjetitelji moći kupiti cvjetne vjenčiće te na tragu ovog starog običaja, prošetati gradom s prekrasnim cvjetnim detaljem.                
 
Ovogodišnje izdanje Ružice Vinodola najavljuje direktorica TZG Novi Vinodolski Tena Peričić:               
 
Sve je spremno za još jednu Ružicu Vinodola – najljepšu manifestaciju kroz koju posjetitelje upoznajemo sa svojom poviješću i sa kulturom po kojem je naš kraj, vallis vinearia (dolina vina), poznat. Ove smo godine dodatno oplemenili manifestaciju novim sadržajima, jednom novom igrom i novom lokacijom održavanja druge večeri, što će zasigurno namamiti i nove posjetitelje. Posebno mi je zadovoljstvo reći i da će u žiriju, na prvoj večeri, sjediti i poznata lica, no nećemo otkriti o kome se radi, već Vas pozvivam da dođete u Pavlomir na otvaranje natjecanja te u centar našeg grada na drugu i treću večer natjecanja. Sigurna sam da ćete otići iz našeg grada bogatiji za jedan prekrasan i nezaboravan doživljaj!             
 
Organizatori Ružice Vinodola su TZG Novi Vinodolski i TZ Općine Vinodolske uz suorganizaciju Grada Novog Vinodolskog, Općine Vinodolske, Centra za kulturu Novog Vinodolskog, Vinske kuće Pavlomir, Udruge Ružica Vinodola, udruženja Kvarner Wines i agencije Omnes. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede RH te sponzori Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Primorsko-goranska županija, agencije Katarina Line, Adria Mare i Arriva, galerija Drveni val, Primus Physio i Studio Nijansi.                          
 
Ružica Vinodola se ne propušta, vidimo se!

   

 


Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više