Pregršt događanja u Novom Vinodolskom u prvim danima svibnja


Prvi tjedan svibnja u Novom Vinodolskom donosi brojna kulturna, zabavna, gastronomska i rekreativna događanja te uz to i sajam cvijeća koji će centar Novoga, točnije Trg Vinodolskog zakona pretvoriti u šarenilo boja i mirisa.
 
Sutra, u srijedu, 1. svibnja bit će služena svečana Sveta misa u 10:00 sati u Crkvi svetog Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom, na sam dan zaštitnika novljanske župe.
 
Počevši od 1. pa sve do 5. svibnja održat će se prvi Altroke food festival, koje će u tom terminu nuditi pregršt događanja za sve uzraste. Posjetitelji festivala moći će uživati u brojim delicijama, desertima, ali i koktelima. Otvorenje festivala predviđeno je za srijedu u 17:00, a od 20:00 sati na pozornicu stiže grupa iz Rijeke -  Gearbox band. Za četvrtak pripremite maramice, jer će u 20:00 sati početi stand up show koji će za posjetitelje izvesti duo – Saša Turković i Aleks Curać Šarić. Petak je rezerviran za odličnu zabavu uz DJ-a koji će posjetitelje vratiti u devedesete, a subota je posvećena mališanima. Odmah nakon dječje utrke koja je u 13:30 sati, a održava se u sklopu Novi trail utrke, i to u 14:30 sati, sve prisutne će zabavljati mađioničar Andrej Škedl te će biti organizirana i kreativna radionica iscrtavanja lica. Nedjelja će biti u znaku obiteljskog dana. Odrasli će moći uživati uz gastro delicije i glazbu, a najmlađi uz gumeni grad koji će biti otvoren od 16:30 sati.
 
Kako to već tradicionalno biva u dane proslave svetih Filipa i Jakova, zaštitnika novljanske župe, održat će se i sajam cvijeća i to od petka do nedjelje (3. – 5.05.) te vas pozivamo da dođete i otkrijete čarobni svijet cvijeća koji će oplemeniti vaše okruženje i donijeti radost u vaš dom.
 
Ove će se godine po prvi puta održati i Novi trail 2024. utrke na 6 km i na 10,5 km te dječje utrke na 100 m i 200 m koje će prolaziti novljanskim Korzom. Prijavljeno je nešto više od 100 trkača te nešto više od 50 djece koja će subotnje jutro provesti aktivno te se nakon samih utrka, a nakon proglašenja najboljih dobro zabaviti. Također, u večernjem terminu će se u sklopu Altroke food fetivala održati after run party uz dobro poznatu, odličnu ekipu L''''''''''''''''amur bend.
 
Istog dana, Novi će biti i središte oldtimer rally natjecanja koje će se u periodu od 12:00 – 16:00 sati održati na parkingu u novljanskoj luci, dok će se jedan dio vozila - oldtimera, nakon dječjih utrka u centru, dovesti i do novljanskog centra te predstaviti svim posjetiteljima.
 
Ovaj aktivni tjedan, završit ćemo u znaku gastro i outdoor aktivnosti. Na Frankopanskom trgu netom spomenuti Altroke food festival, a uz obalu prva storytelling biciklistička tura. Pridružite nam se i prepustite se pričama koje će vas voditi kroz nevjerojatne krajolike i priče o našem području. Start ture je u 10:00 sat u Klenovici, gdje će startati tura Od ribara do vinara, a okupljanje počinje u 09:30. Obavezna je prethodna prijava i uplata akontacije te kotizacije. Znate li otkuda se crpi pitka voda, koja je naša autohtona sorta, što je sve karakteristično za naš kraj? Sve to saznat ćete u prvoj storytelling organiziranoj turi te turu začiniti pjenušcem u Pavlomiru i završiti ručkom u Mitan Marini. Pridružite nam se u ovom tjednu koji je ispunjen zabavom, avanturom i cvjetnim čarolijama te budite i vi dio ovog uzbudljivog tjedna punog raznolikih aktivnosti.
 
Organizator zadržava pravo promjene termina ili otkazivanja u slučaju lošeg vremena. Za sve informacije uz službenu internet stranicu možete nas pratiti i na društvenim mrežama (Facebook i Instagram – TZ Grada Novi Vinodolski). 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više