Okolotorno - Stari grad


Prekrasan Stari grad jedan je od najromantičnijih dijelova Novog Vinodolskog, a uličice Starog grada još su posebnije u vrijeme održavanja dobro poznate manifestacije Okolotorno. Od sutra, 12. srpnja, svaka srijeda u srpnju i kolovozu biti će u znaku tradicije, autohtonih proizvoda i rukotvorina, glazbe, daška prošlosti, eno i gastro ponude.

Početak manifestacije obogatit će i naša vrijedna udruga 51+ koja će se pobrinuti da se na Frankopanskom trgu i zasladite.  
 
Na manifestaciji će se ove godine predstaviti 36 izlagača raznih proizvoda, suvenira, rukotvorina, a sutra će sve prisutne zabavljati i četiri glazbe – tri tamburaška sastava i to Barabe, Nebuloza i Novi te jedna klapa - Histri koja će nastupiti ispred crkve. Na ulazu će vas pozdraviti naša gradska straža koja čuva Stari grad, a šetajući uličicama naići ćete i na Frankopane koji su obilježili novljansku povijest. Novljanska narodna nošnja u kojoj će prošetati članovi KUD-a i ove će godine dati posebnu čar ovoj manifestaciji.
Najmlađi će i ove godine moći uživati u crtanju lica, dok će se svi posjetitelji moći okušati u streličarstvu na samom ulazu u Stari grad.   
 
Novi Vinodolski, kako mu i samo ime kaže, vinska je dolina, a ono najbolje moći ćete kušati u dvije konobe – u konobi pri početku same rute u uličici koje od parkirališta vodi prema crkvi te u konobi pored crkvice svete Trojice, na samom završetku rute. Uz dobro vino, naći će se i finog pršuta i friganih ribica koje se izvrsno slažu s našom autohtonom žlahtinom.  
 
Jeste li znali da Novi Vinodolski ima i najužu ulicu i da je poznat po glagoljici kojom je pisan Vinodolski zakon? Pronađite uličicu Uglić i slova glagoljice u Starom gradu i uz njih pročitajte nešto i o mjestima koja čine naš Novi!
 
Vjerujemo da ćete kroz osam srijeda u srpnju i kolovozu uživati na manifestaciji i upoznati Stari grad, srce našega prekrasnog grada!

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više