NOVLJANSKI GUŠTI – GASTRO PUTOVANJE OKUSIMA


U nedjelju, 10. rujna mirisi gastro delicija širili su se Novim Vinodolskim. Za gastro putovanje i ovaj put bila je zaslužna naša najpoznatija gastro manifestacija Novljanski gušti.
 
Brojni posjetitelji Novljanskih gušta na Trgu Ivana Mažuranića uživali su u ukusnim delicijama, pjenušcima i vinima koji su se prodavali po pristupačnim cijenama. Za cijenu od 3,00 i 4,00 eura moglo se uživati u gastro delicijama i slasticama, za 2,00 eura u 1dcl vrhunskog vina te za 4,00 eura u pjenušcima.
 
Delicija je bilo u izobilju. Škampi na buzaru s palentom, pašticada od tune, salata od mrkača, brudet od liganja, šurlice s tartufatom, Wrap's s piletinom ili svinjetinom samo su neka od jela koja su mamila na kušanje. Slatkoljupci su također došli na svoje. Primamljiv miris cimeta iz Mošunskih frita ispunio je trg dok su im palačinke sa sirom ili nugatom kao i XXL Princeze izvrsno parirale. Nitko nije ostao ni žedan. Pored vrhunskih vina ovog kraja koja su nudili ugostitelji, vinarija Pavlomir ponudila je i svoje nagrađivane pjenušce.
 
Ugođaj primorskog kraja upotpunio je i bend Trio Insula koji je bio zadužen za glazbenu kulisu dok je voditelj brojne turiste upoznao s kuharima iz čije režije su proizašle ove okusom bogate delicije.
 
Manifestaciju je organizirala Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog uz pomoć Grada Novog Vinodolskog i KTD-a Ivanj, a u suradnji s ugostiteljima s područja grada. Restoran Admiral, konobe Croatika, Navigare, Pod orajom, bistroi Adria, Tomas, bistro pizzeria Đir, Hotel Lišanj, Ekskluziva d.o.o., Udruga prijatelja grožđa i vina „Ružica Vinodola" te Vinska kuća „Pavlomir" ugostitelji su koji su se pobrinuli da brojni turisti i posjetitelji ne budu gladni i žedni, dok su vrijedne i uvijek nasmijane članice Udruge 51+ bile zadužene za prodaju konzumacijskih bonova.
 
Nedjeljno jutro prošlo je u dobroj atmosferi i veselom ozračju kojim se zatvorio ciklus ljetnih događanja u Novom Vinodolskom, dok se zabava nastavila i u večernjim satima uz izvrsno posjećen koncert grupe Dalmatino. Ljetna sezona dostojno je ispraćena, a posjetitelje Novog Vinodolskog i u nadolazećim hladnijim danima očekuju mnoga događanja.
 
"Ova je manifestacija svojevrsni poklon našim ljudima za sav trud koji su uložili da bi i ova turistčka sezona bila uspješna. Stoga želim zahvaliti svima koji su i ove godine svoj Novi prezentirali u najboljem svijetlu, a za jučerašnju manifestaciju još jedno veliko hvala dragim ugostiteljima koji su se ove godine odazvali u velikom broju i pripremili vrhunske delicije za sve posjetitelje! Mislim da smo stvarno na jedan predivan način zatvorili ljetna događanja i da smo sada spremni krenuti s organizacijom ostatka godine u kojem također neće nedostajati kvalitetnog sadržaja!”, kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više