Novljanski gušti


Datum održavanja: 10.09.2023.
Mjesto: Novi Vinodolski, centar
Početak: 10:00 sati
 
Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski uz pomoć Grada Novog Vinodolskog i KTD-a „Ivanj", a u suradnji sa ugostiteljima s područja grada, organizira najpoznatiju novljansku gastro manifestaciju, Novljanske gušte. U nedjelju, 10. rujna od 10:00 sati Trg Ivana Mažuranića novljanski će ugostitelji ispuniti vrhunskim delicijama, slasticama te vinima i pjenušcima. Za cijenu od 3,00 i 4,00 eura moći će se kušati gastro delicije i slastice, za 2,00 eura 1dcl vrhunskog vina te za 4,00 eura pjenušac. 
 
Nagradite se škampima na buzaru s palentom, pašticadom od tune, salatom od mrkača, ribljim arancinima na kremi od graška i mente sa umakom od kvarnerskih kozica, brudetom od liganja ili ako možda niste riblji tip - šurlicama s tartufatom, Wrap''''s piletinom ili svinjetinom, Mađarskim perkeltom ili jednim neobičnim ukusnim jelom u obliku pilećeg sladoleda sa umakom. Slatkoljupci će također doći na svoje. Trgom će se širiti primamljivi mirisi Mošunskih frita, palačinki s nugatom ili sirom te XXL Princeza. Sigurni smo da ćete u šarenilu jela izabrati najukusniju deliciju za sebe, a ovo su samo neka od jela u kojima ćete moći uživati. Naravno da nećete ostati ni žedni. Kod ugostitelja će se moći kušati vrhunska vina ovog kraja, dok će naša vinarija Pavlomir nuditi i svoje nagrađivane pjenušce. Za glazbenu kulisu i dobru zabavu pobrinut će se Trio Insula, koji će upotpuniti ugođaj primorskog kraja. 
 
Dok će naši vrijedni ugostitelji pripremiti ukusne zalogaje, konzumacijske bonove prodavat će uvijek vesela i nasmijana udruga „51+" na nekoliko lokacija blizu samog mjesta događanja. 
 
Provedite nedjeljno jutro u Novom Vinodolskom te se nagradite za sve napore koje ste uložili da nam i ova turistička sezona bude uspješna, a večer provedite uz nastup grupe Dalmatino. S obzirom da se ovim događanjima zatvaraju ljetna događanja u Novom Vinodolskom, dok čekate događanja koja nas očekuju u hladnijem dijelu godine, prepustite se Novljanskim guštima te započnite putovanje okusima!
 
POPIS JELA (PDF)


 


 


 

 

 

 


 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više