Noć muzeja
Narodni muzej i galerija u Novom Vinodolskom organizirao je i ove godine zanimljiv program u Noći muzeja.
 
Uz stalni postav moći ćete razgledati izložbu fotografija Ivana Hušnera „Brodovi  novljanske luke 1960.-1975" o brodovima koji su dolazili i prolazili lukom u Novom Vinodolskom, a koje je gospodin Hušner vrijedno s puno ljubavi fotografirao.
 
U gradu duge i bogate prošlosti, kao što je Novi, puno  se toga dogodilo. Kako vrijeme brzo prolazi gotovo svake godine podsjećamo se na neke od značajnih događanja. U Noći muzeja predstaviti ćemo Vam  obljetnice, koje  obilježavamo u 2023. godini. 
 
Posebno ćemo istaknuti :
- 530 godina od dolaska biskupa Kristofora u Novi 
- 430 i 410 godina od napada Mlečana na Novi
- 160 godina od izgradnje mosta preko Ričine 
- 100 godina od osnutka nogometnog kluba u Novom 
- 70 godina od osnutka Turističke zajednice 
- 50 godina od sahrane posmrtnih ostataka Vladimira Frana Mažuranića u Novom. 
 
Na mladima svijet ostaje i naši najmlađi sugrađani – vrtićarci,  izložiti će u ovoj noći svojih ručica radove o novljanskim narodnim običajima. Pravo je vrijeme za to, započeo je naš Mesopust, peto godišnje doba.
 
Mladi će pokazati i svoje znanje na Malom noćnom Kvizu-Plizu o zavičajnoj i hrvatskoj povijesti. Natjecat će se učenici viših razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića.
 
Nastavljamo tradiciju i organizirati ćemo radionicu pokrivanja rubca. Rubac je dio ženske narodne nošnje i veže se na specifičan način na glavu.
 
Ulaz je slobodan i veselimo se Vašem dolasku.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se