Međunarodni dan muzeja 2024


Kao i prijašnjih godina, Narodni muzej i galerija Novi Vinodolski će ovu subotu 18. svibnja obilježiti Međunarodni dan muzeja.
 
Tema ovogodišnjeg dana muzeja je „Muzeji za edukaciju i istraživanje", kojom se želi istaknuti značaj muzeja kao dinamičnih obrazovnih ustanova koje gaje i potiču učenje, otkrivanje i razumijevanje.
 
Uzimajući u obzir navednu temu, 18. svibnja imati ćemo dvije zanimljive radionice:
 
1. DJECA VOLE BITI ARHEOLOZI – Radionica mozaika
Uživanje u učenju o fascinantnoj povijesti starih Rimljana. Na početku radionice djeca će dobiti uvod u arheologiju od prave arheologinje Antonije Mažuranić. Doznati će što je to, što rade arheolozi i kako se bave iskopavanjem?
Zaroniti će u dubine novljanskog podmorja kako bi doznali što su radili hidroarheolozi pod otočićem San Marino, pratiti će putokaze u muzeju kako bi pronašli amfore starih Rimljana i snimke kasnoantičke utvrde Lopar.
Postati će pravi arheolozi koji će istražiti bogatu povijest Novog Vinodolskog.
Djeca će učeći o povijesti odabrati motiv i papirnate kvadratiće kako bi mogli izraditi vlastiti mozaik koji će kasnije javno prezentirati.
Uzrast polaznika 10-14 godina.

2. LJEPOTA U TRENUTKU – Radionica nakita
Riječ je o kreativnoj radionici izrade ukosnica i broševa od pravog cvijeća pri čemu će polaznici naučiti tehniku rada sa smolom i polimernom glinom.
Kreativnu radionicu voditi će Vlatka Janjić, konzervatorica i restauratorica, čiji je brend Petit ukosnic.a nastao kao ideja da svaka osoba nosi unikatna i ručno rađena mala umjetnička djela. Polaznici će imati priliku ponijeti kući unikatnu ukosnicu i broš od pravog cvijeća.

(za radionicu nakita je potrebna prijava na email: info@nmig.hr jer je ograničen broj polaznika!)

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više