Martinje u Novom Vinodolskom


U Novom Vinodolskom, gradu koji se diči svojom kulturom vinarstva i vinogradarstva i gradu žlahtine, tradicija Martinja nastavlja živjeti i ove godine. Stari pučki običaj "promaknuća” mošta u mlado vino, krštenjem vina proslavit će se već tradicionalno u subotu, 11. studenog u Domu kulture s početkom u 20:00 sati.   
Proslava Martinja započeti će velikom vinskom izložbom vinara amatera ovoga kraja, nakon koje slijedi zabava te čin krštenja vina. Za dobru zabavu ove godine pobrinuti će se Kvartet Unique, a sve posjetitelje očekuje i bogata gastro i eno ponuda. Nećemo vam otkriti sve detalje, ali ove godine najsretniji posjetitelj kupnjom bogate tombole mogao bi posjetiti i neke hrvatske južnije krajeve ili pak uživati u preukusnim zalogajima pršuta. Organizator se pobrinuo da tombola uistinu bude bogata i da svega nekoliko najsretnijih ponese kući vrijedne nagrade.  
 
Vinska izložba vinara amatera počinje u 20:00 sati te će trajati otprilike dva sata te će sva vina, vinara amatera biti moguće kušati besplatno uz prethodnu kupovinu martinjske čaše s vrećicom za 5 eura. Osim vina, vinara amatera, u Domu kulture će sva ostala pića i bogatu gastronomsku ponudu nuditi lokalni ugostitelj. 
 
Organizator ove proslave je Udruga prijatelja grožđa i vina „Ružica Vinodola" uz suorganizatore Turističku zajednicu Grada Novi Vinodolski, Grad Novi Vinodolski, Centar za kulturu Novog Vinodolskog te Pavlomir d.o.o.   
 
Očekujemo vas na Martinju u Novom Vinodolskom kako bismo zajedno proslavili ovu tradicionalnu manifestaciju i uživali u svim čarima koje donosi! Podignimo zajedno čaše u znak zahvalnosti za ove vrijedne plodove zemlje!

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više