FIT4NOVI


Ovu subotu započinje program još jednog izdanja sportske manifestacije FIT4NOVI koja potiče na bavljenje sportom i provođenje vremena na otvorenom. Program ovogodišnjeg događanja, obogaćen je novim aktivnostima te će trajati ukupno četiri dana,  27. – 30. svibnja.
 
Manifestacija će započeti interpretacijsko-rekreativnom šetnjom u Ledenice, na vidikovac Gradina s kojeg se pruža prekrasan pogled. Za interpretacijski dio šetnje bit će zadužena gđa Marijana Mužević, interpretator baštine, a rekreativni dio šetnje vodit će Mario Valentić, fitness trener koji će osim same šetnje održati i kratku tjelovježbu u predivnom ambijentu vidikovca. Okupljanje će biti u Ledenicama, kod novog groblja u 10:00 sati, otkuda kreće šetnja.  
 
Istoga dana će se održati i šahovski turnir za Juniore u 10:00 sati (promijenjena satnica), dok će se turnir za Seniore održati dan kasnije, u nedjelju, također u 10:00 sati (promijenjena satnica). Prvoga će dana biti održana i prezentacija jedrenja, vježbe za treću dob i početak teniskog turnira koji će trajati sva četiri dana manifestacije.
 
Subotnje popodne rezervirano je i za radionicu sirove hrane koja će se održati od 17:00 sati u prostoru bivšeg restorana Azur, Korzo hrvatskih branitelja 23 (promjena lokacije), za koju je ostalo još par mjesta, a prijave se primaju na tzg-novi-vinodolski@ri.t-com.hr. Svi zainteresirani moći će se upoznati s jednim drugačijim načinom prehrane i životnim stilom, ali na radionici i kušati mlijeko od badema, raw puding od chia sjemenki, raw toplu juhu, obročnu salatu i proteinski dresing od orašida.
 
Nedjeljno jutro započet će Biciklijadom prema zaleđu, od Korza hrvatskih branitelja na kojem će biti start, cestom preko Batera do Pletenog, zatim skretanje prema vidikovcu Sviba, spust istim putem preko Batera i gostione „Ivana" gdje će biti i pauza za osvježenje, preko Bribira i novljanskog polja, natrag u centar Novog Vinodolskog. Zahtjevnost ove rute je 3,5/5. Dužina rute je 44,26 km te će se voziti laganim tempom uz pratnju vatrogasaca.
 
Kroz dan posjetitelje očekuju i sportska igraonica za vrtićki uzrast i projekt vezan za prevenciju lošeg držanja i skolioze školske djece, a malonogometni turnir Dijelovi Grada koji je trebao početi u nedjelju, ove će godine igrati dva dana i to u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. svibnja (skraćivanje trajanja za jedan dan).  Natjecat će se ukupno sedam ekipa i to: Prisika, Krasa, Šćedine, Šćedine 2, Kalvarija, Placa-stari grad i Putnici. Ponedjeljak će tako biti razigravanje po skupinama, a utorak polufinala i finale. U nedjelju se od 10:00 sati u Domu kulture odigrava i stolnoteniski turnir koji će okupiti veliki broj natjecatelja.
 
Ponedjeljak je rezerviran za ples i rekreaciju uz prezentaciju ZUMBA fitnessa za djecu i odrasle te PILATES, ali i jednu zanimljivu plesnu školu. U goste nam dolazi voditelj plesne škole Dansel, međunarodno priznati i poznati plesač i sudac Elio Bašan, koji će sve zainteresirane naučiti pokoji korak salse, bachate i ostalih latino plesova pa ovim putem pozivamo željne novih znanja i dobrih ritmova, da se pridružite i nauče poneki novi korak.
 
Ponedjeljak će završiti u veselom tonu, sada i naučene plesne korake, uz DJ Poweplayera koji će napraviti lijepi uvod u koncert Ante Gelo benda feat. Alen Đuras, Iva Ajduković i Bruna Oberan svima poznatih kao pjevači A strane, The Voice-a i emisije Volim Hrvatsku.
 
Zadnjeg dana manifestacije bit će završnica teniskog i malonogometnog turnira kada će biti proglašeni najbolji u turnirima te turnir u mini rukometu i malonogometni turnir starijih morčića.
 
I ove će godine Udruga Novi korak kroz manifestaciju FIT4NOVI prodavati majice s nazivom manifestacije te će sav skupljeni prilog ići za rad udruge odnosno kao pomoć za djecu s poteškoćama u razvoju, što daje manifestaciji i jedan humanitarni karakter.
 
Organizator je Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, a suorganizatori su Grad Novi Vinodolski, Centar za kulturu Novi Vinodolski, Udruga Novi korak, sportske udruge i klubovi s područja grada Novog Vinodolskog.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više