Dječji smijeh obasjao je Novi Advent


U proteklom tjednu božićna čarolija zavladala je Novim Vinodolskim otvorivši vrata smijehu i radosti. Gradske uličice i trgovi postali su prava čarolija ukrašena tisućama svjetala i božićnih ukrasa, stvarajući bajkovitu atmosferu dok su se dječji osmjesi širili iz Kuće Djeda Božićnjaka.  
 
Blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece obilježio se 6. prosinca dječjom predstavom i pričaonicom. Priče o dobroti i darežljivosti Svetog Nikole obasjale su dječja srca, dok su odrasli istražili svoju kreativnost na dvije Wine and paint radionice koje su bile popunjeno do zadnjeg mjesta. Uz pokoju čašu vina vinske kuće Pavlomir vesele atmosfere nije nedostajalo. 
 
Ljubitelji klapske glazbe u subotu su mogli uživati na već tradicionalnoj Smotri klapa. Ove godine svojim nastupom počastilo ih je šest klapa. Klape Ošjak, Pinguentum, Lađarice, Puntape, Pučki pivači i Vinčace ponesle su brojne posjetitelje kroz ovo klapsko putovanje ispunjeno najljepšim melodijama.  
 
Bogat adventski program nastavio se i u nedjelju, a druga adventska svijeća, svijeća mira, donijela je nježnost i spokoj u srca brojnih posjetitelja Novog Adventa. Nedjeljni program započeo je prigodnim programom otvaranja izložbe dječjih radova pod nazivom „Svjetlost Božića u dječjim srcima". Dječja mašta pronašla je svoje mjesto na šarenim radovima. Snovi su se pretočili u boje i oblike, a Narodna čitaonica i knjižnica postala je dom veselim dječjim radovima koje ćete moć razgledati kroz mjesec prosinac.   
 
Direktorica TZG je ovom prilikom zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji Adventa – kroz program, uređenje grada i time obogaćivanje zimske ponude u Novom. Uputila je posjetitelje u čari adventskog programa u kojem doista svatko može pronaći ponešto za sebe.   
 
Za put mira pobrinuo se velečasni Mateo Šutić blagoslovom druge adventske svijeće, a dječji crkveni zbor Sv. Mala Terezija iz župe sv. Filipa i Jakova svojim anđeoskim glasićima razgalio je srca svih prisutnih. U prigodnom programu sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica sa svoje četiri grupe – skupine Zečići, Pčelice, Smokvice i Suncokreti izvele su svaka po dvije pjesme uz koreografiju. Mali, ali ponosni glasići ugrijali su nedjeljno popodne. Pridružila su im se i djeca iz Osnovne škole Ivana Mažuranića. Dok je zbor OŠ Ivana Mažuranića izveo tri božićne pjesme, učenici 4. a razreda izveli su predstavu Jeti koja je donijela poseban šarm i toplinu blagdanskog razdoblja. Mališane je dočekalo i jedno iznenađenje. Posjetio ih je Djed Božićnjak koji je sa strpljenjem slušao sve njihove želje. Mirisi frita i waflla omiljenih božićnih slastica širili su se Trgom Vinodolskog zakona. Cimet, klinčići i vanilija zagolicali su maštu mameći na adventsku kućicu, a strani i domoći hitovi u izvedbi grupe Trend mazili su brojne posjetitelje dodatno naglašavajući čaroliju božićnog doba.   
 
Blagoslov druge adventske svijeće uz prigodan program okupio je obitelji i prijatelje podsjećajući kako čar blagdana nije u poklonima već u zajedništvu, ljubavi i čaroliji koju stvaramo zajedno. Zato vas pozivamo da i u nadolazećim tjednima budete dio Novog Adventa, adventa koji će u vašim srcima probuditi toplinu i čaroliju Božića.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više