Čarolija Adventa u Novom Vinodolskom


U srce slikovitog Novog Vinodolskog, grada bogate povijesti i kulturne baštine, čarobna čarolija Božića s adventskim će vremenom doći i ove godine. Adventsko vrijeme veselja, darivanja i druženja polako na prstima korača na gradske ulice i trgove puneći ih smjehom i veseljem.
 
Novljanska božićna bajka započet će već 3. prosinca paljenjem božićnih lampica dok će glazba i poseban dječji program ispuniti srca svih posjetitelja. Gradske uličice i trgovi postat će prava čarolija ukrašena tisućama svjetala i božićnih ukrasa, stvarajući bajkovitu atmosferu dok se dječji osmjesi šire iz Kuće Djeda Božićnjaka, a tiha prigodna glazba čuje uličicama centra grada. Ima li za djecu išta ljepše od susreta s ovim bjelobradim djedicom kojemu mogu reći sve svoje želje? Magične pričaonice potaknut će svako dijete da postane junak svoje vlastite blagdanske priče.  Ovdje, ušuškani u toplinu adventskog okruženja, djeca će otkriti čaroliju stvaranja vlastite božićne čarolije.  
 
Kreativne radionice keramike i kristalne smole pružit će odraslima priliku da izrade vlatite ukrase koji će tijekom blagdana krasiti njihove domove, dok će dodatno buđenje kreativnosti potaknuti čašica najfinijeg vina na Wine and paint radionici. Brojne radionice, kvizovi i kazališne predstave upotpunit će cijeli prosinac dok će se zvuci veselih božićnih pjesama i opojnih mirisa kuhanog vina od 14. prosinca svaki vikend širiti posebnim dijelom adventa, Adventom kod Mažuranića. Probajte Smail-agu, Vitoroga, kobasicu Pozdrav Vinodolu ili pak Čengićev kuhanac, jela inspirirana poviješću Novog Vinodolskog koja možete pronaći na ljupkim drvenim kućicama Adventa kod Mažuranića. 16. prosinca budite dio posebnog gastro show-a našeg poznatog chefa Damira Tomljanovića na kojem će ugostitelji pripremati bakalar pod njegovim budnim okom, a na posjetiteljima će biti ono najbolje – kušati riblje delicije koje na Badnjak krase svaki stol.  
 
Brojni glazbenici pretvorit će Advent kod Mažuranića u pravu simfoniju božićnih nota i veselih melodija. Tako će tri adventska vikenda počevši s četvrtkom posjetitelji biti okruženi najljepšom glazbom koja će ih odvesti na putovanje ispunjeno emocijama. Za blagdanski duh pobrinut će se Bosutski bećari, Klapa Kampanel, grupe Face i Mirakul, Grooversi i Techno Vikingsi te brojni DJ-evi. Njihova glazba potaknut će vas na ples i veselje stvarajući euforično ozračje, dok će Damir Kedžo svojim božićnim pjesmama dodati poseban sjaj i topao ugođaj Adventa.
 
I ove će godine svoju adventsku priču imati Dječji vrtić Fijolica, ali i Osnovna škola Ivana Mažuranića. Njihova dvorišta oživjet će uz predstave, koncerte, kuhani čaj i fritule, mnoštvo svijetla i doživljaja za sva osjetila, ali i za sve uzraste, male i velike posjetitelje.     
 
Dok se posljednji dani u staroj godini polako bliže kraju, Novi Vinodolski se priprema za jedinstveni doček Nove godine. Već tradicionalno se Nova godina dočekuje u podne Zdravicom Novoj. Doček je to u kojem uživa cijeli grad. Mirisi lovačkog gulaša i domaćih kobasica, kuhanog bijelog i crnog vina, posebne ugostiteljske ponude na adventskim kućicama, praćeni veselom glazbom na dvije pozornice i dječjim animacijskim programom, zaokupit će cijeli grad, a promotivne cijene novogodišnjih paketa svojevrstan su poklon brojnim posjetiteljima. 
 
Bez obzira koji dio Adventa izaberete za posjet sigurni smo da će vam se urezati duboko u pamćenje, čineći ga posebnim i ispunjenim ljubavlju. Božićni ugođaj, blaga zimska klima i atraktivna događanja pravi su recept za Novi Advent. Neka blagdanski duh obasja vaše živote, donoseći radost i sreću u svaki dan!
 
PROGRAM

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više