Čarobno otvaranje Adventa u Novom Vinodolskom


Dok se polako približavamo blagdanima, naša srca ispunjava iščekivanje adventskog vremena, tog čarobnog razdoblja gdje svjetla postaju blještavija, osmjesi šire toplinu, a radost postaje zarazna poput blagog zimskog povjetarca.

 
Adventsko vrijeme sve je bliže, a blagdansko ozračje stiže u naš grad 3. prosinca obasjavajući svaki kutak radošću i veseljem. Na prvu adventsku nedjelju grad će obući svoje novo adventsko ruho satkano od tisuću svjetlucavih lampica, označavajući tako početak našeg blagdanskog putovanja. Bogat nedjeljni program započeti će u 16:00 sati u Narodnoj čitaonici i knjižnici svečanim otvaranjem izložbe dječjih radova pod nazivom „Svjetlost Božića u dječjim srcima". Nada će pronaći put do naših srca blagoslovom prve adventske svijeće čiji plamen će nas obasjati toplinom zajedništva. Lampice duž cijelog grada, bit će upaljene u 17:00 sati, dok nam prigodan program koji će izvoditi djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica i Osnovne škole Ivana Mažuranić te dječji crkveni zbor "Sv. Mala Terezija" iz župe sv. Filipa i Jakova obećava smijeh, radost i neizmjerne dječje osmjehe. I ove godine, toplu dobrodošlicu uz slastice i čaj, priprema naša vrijedna udruga 51+. Mirisi kolača, toplog čaja i kuhanog vina širiti će se Trgom Vinodolskog zakona dok će najpoznatiji strani i domaći Božićni hitovi u izvedbi Martine Majerle & Banda dodatno zagrijat atmosferu. Očaravajuću Božićnu kulisu upotpunit će i naš Božićni vlakić dodajući posebnu magiju svojim svjetlima i zvucima.
 
U nedjelju će se otvoriti i našim najmlađima najdraži dio Adventa, Kuća Djeda Božićnjaka. Gradska galerija Turnac ovaj put biti će spavaća soba Djeda Božićnjaka u kojoj će djeca uživati u brojnim pričaonicama koje će se održati tijekom prosinca. Tu će Djedica saznati i njihove ovogodišnje želje kako bi im na vrijeme mogao dostaviti poklone. Kuća Djeda Božićnjaka za trajanja Adventa biti će otvorena svaki tjedan od srijede do nedjelje od 13:00 do 20:00 sati.
 
Bogat Adventski program nastavit će se i u nadolazećem tjednu. Tako će se 4. i 7. prosinca održati Wine and paint radionice za koje s veseljem možemo reći kako su se u rekordnom vremenu popunile do zadnjeg mjesta. Prijavljeni polaznici istražiti će vlastitu kreativnost dok uživaju u čarima vrhunskih vina.

6. prosinca Blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece i siromašnih obilježit će se dječjom predstavom i pričaonicom. Tako će se već u jutarnjim satima u Domu kulture održati predstava za djecu pod nazivom Koje je doba najljepše?, dok će u popodnevnim satima čarobnu atmosferu dodatno obogati pričaonica za djecu posvećena pričama o dobroti i darežljivosti koje nosi sveti Nikola. Pričaonica će se održati, gdje drugdje nego u spavaćoj sobi Djeda Božićnjaka.

U subotu 9. prosinca uživat će ljubitelji klapske glazbe na već tradicionalnoj Smotri klapa. Smotra klapa će se održati u Domu kulture s početkom u 19:00 sati, a svojim nastupom ove godine počastiti će nas osam klapa. Ulaz je besplatan.
 
Uz svečani program paljenja Božićnih lampica, predstave i pričaonice za naše najmlađe, Wine and paint radionice, Smotru klapa te prigodnu glazbu koja će se širiti centrom grada svaki dan od početka Adventa sigurni smo kako će vam dani biti ispunjeni nezaboravnim trenutcima i blagdanskim duhom obasjani svjetlom prvih adventskih trenutaka.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više