30. MEĐUNARODNI LJETNI KARNEVAL


U tjednu od 27. lipnja do 1. srpnja u Novom Vinodolskom održao se jubilarni 30. Međunarodni ljetni Karneval. Šarenila i zabave nije nedostajalo, a obzirom na ovu veliku obljetnicu na koju smo svi jako ponosni karnevalski program bio je obogaćen i dodatnim danima veselja i zabave. 
 
Tako je karnevalski program započeo već 27. lipnja velikom Izložbom fotografija Ljetnog karnevala. Posjetitelji Turističko informativnog centra Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski uživali su u fotografijama raskošnih kostima, maškara te su se prisjetili nekih od najboljih trenutaka karnevala. Drugi, dio izložbe bio je rasprostranjen duž Korza hrvatskih branitelja te je mamio brojne turiste da za vikend i dožive naš Karneval. Izložba je bila otvorena tijekom cijelog karnevalskog tjedna.  
 
Dani zabave i dobrog raspoloženja započeli su u četvrtak, 29. lipnja karnevalskom uvertirom na kojoj je nastupalo šest DJ-eva DJ Akademije. Zvuci najboljih hitova raznih žanrova širili su se Trgom Ivana Mažuranića i Frankopanskim trgom, a dojam je upotpunila i disko kugla postavljena uz pozornice koja je mamila na ples. 
 
Kao i svake godine središnji događaj karnevala bile su karnevalske povorke. Tako je u petak, 30. lipnja 400-tinjak najslađih bića na svijetu, šarenih kostima, maštovitih koreografija, uigranih koraka, ali prije svega iskrenih osmjeha ispunilo novljanske ulice i trgove, topeći srca svojih roditelja kao i drugih posjetitelja još jednog Dječjeg ljetnog karnevala. Bilo je tu veselih hobotnica, Pipi Dugih Čarapa, navijača i navijačica NK Vinodol, Kremenka, ali i Ružica Vinodola, a vlast grada službeno je predana u ruke Dinu Stošiću, ovogodišnjem predsjedniku Mesopustarskog društva. Za dobru atmosferu poslije maškarane povorke pobrinule su se grupe Trend i Trio Family kao i akrobati na štulama i šarena svjetleća leptirica koja je posebno mamila bljesak fotoaparata. Da bi djeca još više uživala na Trgu Ivana Mažuranića uz animatore igrale su se i brojne zanimljive igre.  
 
Veliko finale karnevala usljedilo je u subotu Velikom mađunarodnom maškaram povorkom na kojoj su ove godine sudjelovale 32 maškarane grupe sa preko 1000 zanimljivih maski. Rimljani, slovenski Kinezi, međimurske vještice, jednorozi, zebre, klaunovi, tenisači kao i brojni drugi likovi iz mašte prodefilirali su Korzom hrvatskih branitelja pretvorivši ga u šarenilo boja, pozitivne energije i lude zabave. Kao što to uobičajeno biva, veliku povorku otvorili su Novljanski mesopustari, a u stopu su ih slijedili novljanski gradonačelnik Tomislav Cvitković, direktorica TZ Novi Vinodolski Tena Peričić, kraljica i meštar Riječkog karnevala Maja Babin i Sandi Pribanić te Ivan Prpić, predsjednik Hrvatske udruge Karnevalista koji je ovom prilikom TZ Grada Novi Vinodolski uručio posebno priznanje za veliki doprinos očuvanju i valorizaciji svekolike karnevalske baštine. Zabava se do ranih jutarnjih sati nastavila uz glazbu na tri pozornice za koju su bile zadužete grupe Insula, Venus i Unique. Kao i svake godine dobre atmosfere i zabave nije nedostajalo.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više