30. Međunarodni ljetni karneval


U godini u kojoj Novi Vinodolski slavi 145 godina organiziranog turizma, najšarenija manifestacija godine također slavi svoju okruglu obljetnicu.  

 
S veseljem najavljujemo Veliki međunarodni ljetni karneval, koji ove godine slavi svoju tridesetu obljetnicu! U centru našeg prekrasnog grada, proslavit će se tri desetljeća nevjerojatne zabave, kreativnosti i veselja. 
 
Ovogodišnji veliki međunarodni ljetni karneval donosi vam bogat i raznolik program, a središnji događaj bit će karnevalske povorke koje će prolaziti gradskim ulicama.  
 
Karnevalska događanja započinju već 27. lipnja izložbom fotografija ljetnog karnevala. Izložba će biti otvorena i izložena u prostoru Turističko informativnog centra Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski i duž Korza hrvatskih branitelja te ćete retrospektivu 30 godina ljetnog karnevala moći pogledati kroz cijeli karnevalski tjedan. Otvorenje izložbe je u utorak, u 19:00 sati u TIC-u Novi Vinodolski. Izložba pruža uvid u bogatstvo i raznolikost kostima, maškara i trenutaka koji su obilježili našu manifestaciju. Otkrijte kako se karneval razvijao tijekom godina i prisjetite se najljepših trenutaka. 
 
Prvi od tri vesela dana zabave i dobrog raspoloženja počinju već u četvrtak, 29. lipnja karnevalskom uvertirom na kojoj će nastupiti šest DJ-eva DJ Akademije na dvije pozornice, a koji će puštati razne žanrove glazbe. Za bolji ugođaj ove zabave, bit će postavljene i disko kugle uz pozornice te ne sumnjamo da je zabava zagarantirana od 19:00 sati.  
 
Već tradicionalno, u petak, 30. lipnja gradom prolazi povorka dječjeg karnevala. Maškarana povorka počinje u 20:00 sati, a 400-tinjak veselih dječjih maski uljepšati će Korzo hrvatskih branitelja. Nakon vesele maškarane povorke slijedi dječji program za djecu na Trgu Ivana Mažuranića, ali i zabava za odrasle na dvije pozornice. Za glazbeni dio programa zadužene su grupe Trend i Trio Family. Uz maškarane grupe pozvana su i sva djeca izvan grupa da se maskiraju i pridruže povorci te prošeću našim Korzom.   
 
Subota je, naravno, rezervirana za veliko finale karnevala i Veliku međunarodnu povorku na kojoj će ove godine sudjelovati 34 karnevalske grupe sa preko 1000 veselih maski. Korzom hrvatskih branitelja prodefilirati će astronauti, sirene – kraljice mora, Tom Cruise preletjeti će korzo svojim F-14 avionom. Za sada vam nećemo otkriti sve maske, ali smo sigurni da ćete biti jako zadovoljnim šarenilom maski, a najbolja i najkreativnija maska osvojit će i bogatu nagradu. Maškarana povorka počinje u 20:00 sati, a zabava će se nastaviti uz glazbu na čak tri pozornice za koju će biti zadužene grupe Insula, Venus i Unique.      
 
Sigurni smo da je dobra zabava do ranih jutarnjih sati zagarantirana kroz cijeli tjedan karnevalskih događanja, na vama je samo da nam se pridružite na ovom nezaboravnom putovanju kroz boje, zvukove i maštu!     
 
PRIJAVNICA

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više