30 GODINA LJETOVANJA U NOVOM VINODOLSKOM


Jedna lijepa priča dolazi iz Novog Vinodolskog, od privatnih iznajmljivača Marije i Vladimira Plješe, koji već 30 godina svakog ljeta ugošćuju Puleca Petra i Pulcovu Aranku, goste iz Češke koji nekada dođu sami, nekada s djecom i unucima, no u Novome su svaku sezonu od 1992. godine.
 
Nakon što je gospođa Aranka u mladosti ljetovala na Braču te nekako kroz svoje mladenačke dane najviše ljeto provodila i u ostatku Dalmacije, tih ratnih godina odlučili su doći u Novi Vinodolski, sasvim slučajno upoznali gospođu Mariju kod koje su našli smještaj i tu počinje priča jednog predivnog prijateljstva, ali i dolaska ovog bračnog para unazad 30 godina u Novi Vinodolski.
 
Upravo od te 1992.g. su svake godine kod gospođe Marije i gospodina Vladimira ovi dragi ljudi, koji pričaju koliko rado dolaze u Novi Vinodolski i da su ih prijatelji zezali kako im nije dosadilo svake godine iznova ići u isti grad, kod istih ljudi, dolaze u Novi. Zavoljeli su grad, djeca su se sprijateljila sa susjedima i uvijek se rado vraćala, a naučili su velikim dijelom i jezik i kažu da se u Novome osjećaju kao kod kuće.
 
Pandemija koja je zahvatila cijeli svijet unatrag dvije godine, nije ih spriječila da nastave svoju tradiciju. Našalila se gospođa Aranka da su joj prilikom cijepljenja rekli da je pametno da je došla zbog svog zdravstvenog stanja, na šta je ona samo kazala: „Ma došla sam se cijepiti najviše zbog toga da bih mogla na ljeto ponovno ići u Novi!"
 
Upravo povodom ove lijepe obljetnice ljetovanja u Novom Vinodolskom, iznajmljivače i njihove vjerne goste posjetila je direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski Tena Peričić, uručila im ručni rad suvenirnice Drveni val, buket i zahvalnicu kao uspomenu na Novi Vinodolski te provela ugodnih sat vremena u njihovom društvu. Dočekana je s osmijehom od uha do uha i ogromnom zahvalnošću zbog dolaska i poklona koji će rado ponijeti sa sobom, ali i nelagode što nisu bili spremni uzvratiti poklonom.
 
 „No, postoji li ljepši poklon od 30 godina vjernosti našem Novom Vinodolskom od strane dragih ljudi koji i dalje imaju želju uvijek iznova doći u Novi Vinodolski i pratiti što se događa, koliko se promijenio i koliko napreduje. Uistinu je bilo jako lijepo čuti kako upravo oni gledaju na naš grad, koliko zapravo primjećuju sve promjene, poznaju ljude, jezik, osjećaju se ugodno i u šali kažu da se nadaju da se vidimo opet na 50.-u obljetnicu dolaska. Ovako lijepe priče daju dodatan vjetar u leđa da budemo još bolji i da ovakvih priča ima još više" – kazala je direktorica TZG Novi Vinodolski Tena Peričić.  

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više