Svjetski dan turizma


Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i ove se godine pridružila obilježavanju Svjetskog dana turizma, dana kojim se želi podići svijest o ulozi turizma i pokazati kako on utječe na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti u cijelom svijetu. Upravo na tom tragu u Novom Vinodolskom će se održati nekoliko događanja tijekom srijede, 27. rujna.
 
Na sam Svjetski dan turizma, Narodni muzej i galerija besplatno će primati svoje posjetitelje od 9:00 do 15:00 sati te će u 12:30 sati biti održana radionica za osme razrede Osnovne škole Ivana Mažuranića pod nazivom "Kulturna baština našeg kraja”. Učenici će se upoznati s važnošću kulturne baštine u turizmu te će imati priliku razgledati Muzej i Gradsku vijećnicu u kojoj je davne 1288. godine potpisan Vinodolski zakon.
 
Kako je ekologija također vrlo važan segment turizma, za učenike nižih razreda kao i za vrtićku djecu u 10:15 sati u Domu kulture će biti održana edukativna predstava Plavi planet. Riječ je o predstavi koja na zanimljiv i zabavan način educira djecu o temama očuvanja mora, rijeka, jezera, okoliša planete Zemlje i ekologije. Kroz interakciju s djecom tijekom predstave, glumica uči djecu o očuvanju mora i voda, kako nastaju kiše, kako su nastala mora i rijeke te što djeca sama  mogu učiniti kako bi bilo manje smeća, kako bismo očuvali floru i faunu naših mora, rijeka i jezera i zaštitili ih od onečišćenja.
 
U obilježavanje Svjetskog dana turizma uključila se i Vinska kuća Pavlomir u kojoj će se moći degustirati tri vina uz platu (pršut, sir) po promotivnoj cijeni od 10,00 eura po osobi.
 
Pozivamo vas da s nama obilježite još jedan Svjetski dan turizma te da uz program događanja koji smo organizirali posjetite i naše bogato zaleđe. Provozite se biciklističkim stazama ili prošećite planinarskim stazama i Nebeskim labirintima, obiđite Staklenu kapelicu i prekrasne vidikovce s kojih ćete vidjeti naš kraj iz jedne drugačije perspektive te se okrijepite u jednom od naših brojnih restorana. Drugim riječima, provedite Svjetski dan turizma u Novom Vinodolskom!

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree