Prijave za natjecanje "Ružica Vinodola"


Svima je već poznato da u Novom Vinodolskom postoji priča o običaju koji seže u davninu, u minula stoljeća vladavine hrvatske plemićke obitelji Frankopana.

Priča je to o Ružici Vinodola, priča prema kojoj se po završetku berbe, u vinogradu, među beračicama birala RUŽICA, djevojka koja je bila najljepša i najmarljivija. Ovjenčali bi je vinovom lozom i uz zvuke starinskih narodnih glazbala, na čelu povorke odveli u grad.

Ove će se godine manifestacija Ružica Vinodola održavati 12. kolovoza u Bribiru te od 18. do 20. kolovoza u Novom Vinodolskom, a ideja je kroz manifestaciju povezati mjesta - potpisnike Vinodolskog zakona odnosno natjecateljice upravo iz tih mjesta.  
 
 
Pozivamo djevojke da se prijave i okušaju u vrlo atraktivnim igrama vezanim uz vinarstvo i vinogradarstvo kao i običaje iz nekadašnjeg života u Vinodolu.

Odlična zabava - zagarantirana!  
 
Tko zna možda je titula RUŽICE ove godine tvoja! 
 
Prijave su moguće do 17. kolovoza na e-mail adresu: tzg-novi-vinodolski@ri.t-com.hr  

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree