NAGRADA TAMIJU SOKOLIĆU ZA AGENCIJSKOG DJELATNIKA GODINE NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA U ŠIBENIKU


Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, ove se godine održao 6. i 7. listopada u Šibensko-kninskoj županiji u gradu Šibeniku.
 
Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj te se kroz višednevni program tradicionalno obilježava turistička godina u Republici Hrvatskoj.
 
Uz dodjelu turističkih nagrada za 2022. godinu dio ovogodišnjeg DHT-a bila su i stručna predavanja, radionice, prezentacije i radni sastanci. Bila je to idealna prilika za prokomentirati aktualne teme vezane uz turizam, turistička i gospodarska postignuća te turističke potencijale za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.
 
Dodjela turističkih nagrada za 2022. g. završni je događaj ove manifestacije. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja.
 
Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski ove je godine za prestižno priznanje u kategoriji djelatnik u turizmu prijavila g. Tamija Sokolića kao najboljeg agencijskog djelatnika koji je odnio pobjedu u ovoj kategoriji. Tami Sokolić godinama se ubraja među najuspješnije djelatnike u turizmu koji na turističko tržište plasiraju privatni turistički smještaj, a nedavno je njegova Turistička agencija Veta trade obilježila čak 30 godina uspješnog rada. Kako sam Tami Sokolić kaže početkom 90-ih godina privatni smještaj bio je prepušten stihiji i volji iznajmljivača koji nisu imali kontakte s tržištem, a kamoli s partnerima. To ga je potaknulo da 1992. godine otvori turističku agenciju Veta trade te 1996. godine izda jedan od prvih kataloga privatnog smještaja. Kroz sve ove godine turistička agencija je opstala unatoč raznim krizama i događanjima na koje se nije moglo utjecati, od krize 2008. godine pa sve do COVID-krize i situacije u Ukrajini. Da je cijelo vrijeme bio na dobrom putu pokazala su i brojna priznanja kako njemu osobno tako i agenciji, uključujući i ovogodišnje prestižno priznanje za djelatnika godine.
 
„Izrazito me veseli ova nagrada koja i Novom Vinodolskom kao destinaciji puno znači, jer kako i sama nagrada kaže – čovjek je ključ uspjeha. Smatram da na destinaciji imamo puno kvalitetnih ljudi koji pridonose sve boljim rezultatima i zbog kojih se lijepe riječi o našoj destinaciji pronose svijetom. Svakako i dalje moramo raditi na održivosti turizma i podizati kvalitetu destinacije, a vjerujem da to, upravo zbog kvalitetnih ljudi, i možemo. Drago mi je da sam imala tu čast, da već u svojoj prvoj godini na čelu Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog, imamo nagrađenu osobu na Danima hrvatskog turizma", kazala je direktorica TZG Novi Vinodolski Tena Peričić. 

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree