Kalendar događanja
Sutra:
Temperatura mora: 24 °C
Brezarska noć - Breze
Održava se 01. 08. 2015. s početkom u 20,00 sati. ...
Noć najljepših melodija - Tvrtko Stipić i prijatelji
Održava se 01. 08. 2015. g. s početkom u 21,00 sat Precrikvom. ...
11. vatrogasni memorijal Jasmina Filipovića
Održava se 01.08.2015. na igralištu malih sportova s početkom u 20,00 sati. ...
Teniski turnir "Novi Open"
Održava se 02.08.2015. u 10,00 sati na terenima hotela Lišanj. ...

Korisne informacije
POLOŽAJ
POLOŽAJ
U zaobalnom dijelu Rivijere, od Bakarca do Novog Vinodolskog pruža se plodna dolina VINODOL (Vallis vinearia), koja je u tom kamenitom i kraškom području, nekad bila većini stanovništva jedini izvor osnovnih životnih potreba.

Novi VinodolskiSvojim geografskim i prostornim položajem, Novi Vinodolski objektivno predstavlja turistički fenomen, koji bi se morao brzo preobraziti i izgraditi u ekskluzivno turističko središte, jer posjeduje čisto more, prikladne prostore za izgradnju hotela najviših kategorija, romantične horizonte što ih čine zelena polja, sure stijene, bjelogorične i crnogorične šume, a nadasve slikovita i razvedena obala, pa mlađe generacije nastoje da svome gradu i osiguraju takvu perspektivu i budućnost.

Novi Vinodolski stjecište je ceste koja iz Vinodola vodi prema moru, kao i cesta koja kroz područje visokih crnogoričnih šuma Kapele najkraćim putem preko Ogulina povezuje kontinentalna industrijska središta Hrvatske s morem. Jadranska turistička cesta spaja Novi Vinodolski preko Rijeke sa srednjom Europom i ostalim njezinim dijelovima a morskim putem, kako Primorac kaže, povezan je Novi Vinodolski s cijelim svijetom.