Kalendar događanja
Sutra:
Temperatura mora: 25 °C
Open air cinema - Otočić Sv. Marin
Zbog loših vremenskih uvjeta film SVEĆENIKOVA DJECA dana 28. 07. 2014. g. koji je trebao biti prikazan na otočiću Sveti Marin se odgađa. ...
4. Međunarodni festival klasične glazbe
Održava se 28. 07. 2014. sa početkom u 21,00 sati Precrikvom. ...
Ribarska noć - Terasa Vrtić
Održava se 29. 07. 2014. s početkom u 20,00 sati. ...
Jaegermeister Adriatic Tour - Frankopanski trg
Održava se 30. 07. 2014. g. s početkom u 20,00 sati. ...

POLOŽAJ
POLOŽAJ
U zaobalnom dijelu Rivijere, od Bakarca do Novog Vinodolskog pruža se plodna dolina VINODOL (Vallis vinearia), koja je u tom kamenitom i kraškom području, nekad bila većini stanovništva jedini izvor osnovnih životnih potreba.

Novi VinodolskiSvojim geografskim i prostornim položajem, Novi Vinodolski objektivno predstavlja turistički fenomen, koji bi se morao brzo preobraziti i izgraditi u ekskluzivno turističko središte, jer posjeduje čisto more, prikladne prostore za izgradnju hotela najviših kategorija, romantične horizonte što ih čine zelena polja, sure stijene, bjelogorične i crnogorične šume, a nadasve slikovita i razvedena obala, pa mlađe generacije nastoje da svome gradu i osiguraju takvu perspektivu i budućnost.

Novi Vinodolski stjecište je ceste koja iz Vinodola vodi prema moru, kao i cesta koja kroz područje visokih crnogoričnih šuma Kapele najkraćim putem preko Ogulina povezuje kontinentalna industrijska središta Hrvatske s morem. Jadranska turistička cesta spaja Novi Vinodolski preko Rijeke sa srednjom Europom i ostalim njezinim dijelovima a morskim putem, kako Primorac kaže, povezan je Novi Vinodolski s cijelim svijetom.