Kalendar događanja
Sutra:
Temperatura mora: 15 °C
NOVI U OBJEKTIVU
Novi u objektivu je izložba novljanskih zaljubljenika u fotografiju koja je otvorena od 28. travnja do 8. svibnja 2016. g. ...
Dani Novljanske kuhinje i Žlahtine
Od 29.04. do 01.05.2016. posjetite novljanske restorane i uživajte u vrhunskoj kuhinji i žlahtini. ...
Cvjetna priča Novog Vinodolskog
Zbog izuzetno loše vremenske prognoze sajam cvijeća koji se je trebao održati 01.05.2016. g. je otkazan. ...
Open bike event Novi Vinodolski - luka
Održava se 29.04. - 01.05.2016. g. na rivi u Novom Vinodolskom. U subotu 30.04. nastupa Psihomodo Pop. Event je u organizaciji moto klub Low Riders. Info: 00 ...

Korisne informacije
POLOŽAJ
POLOŽAJ
U zaobalnom dijelu Rivijere, od Bakarca do Novog Vinodolskog pruža se plodna dolina VINODOL (Vallis vinearia), koja je u tom kamenitom i kraškom području, nekad bila većini stanovništva jedini izvor osnovnih životnih potreba.

Novi VinodolskiSvojim geografskim i prostornim položajem, Novi Vinodolski objektivno predstavlja turistički fenomen, koji bi se morao brzo preobraziti i izgraditi u ekskluzivno turističko središte, jer posjeduje čisto more, prikladne prostore za izgradnju hotela najviših kategorija, romantične horizonte što ih čine zelena polja, sure stijene, bjelogorične i crnogorične šume, a nadasve slikovita i razvedena obala, pa mlađe generacije nastoje da svome gradu i osiguraju takvu perspektivu i budućnost.

Novi Vinodolski stjecište je ceste koja iz Vinodola vodi prema moru, kao i cesta koja kroz područje visokih crnogoričnih šuma Kapele najkraćim putem preko Ogulina povezuje kontinentalna industrijska središta Hrvatske s morem. Jadranska turistička cesta spaja Novi Vinodolski preko Rijeke sa srednjom Europom i ostalim njezinim dijelovima a morskim putem, kako Primorac kaže, povezan je Novi Vinodolski s cijelim svijetom.