Plivački maraton Vrbnik Novi - memorijal Veljka Rogošića

Plivački maraton Vrbnik Novi - memorijal Veljka Rogošića

Klub daljinskog plivanja Primorje iz Rijeke u suradnji s PK Novi I DVD Sv. Marin iz Novog Vinodolskog organiziraju 01.9.2019. g. plivački maraton Memorijal Veljka Rogošića na njegovoj ruti iz Vrbnika u Novi Vinodolski, koju je on davne 1975. otplivao za nešto više od 2 sata.


Utrka se pliva za Hrvatski kup u daljinskom plivanju, ali je otvorena, odnosno internacionalna, te se očekuju osim najboljih naših i plivači maratonci iz Italije i Slovenije. Ukupno se planira dolazak oko 50-tak plivačica i plivača, od kojih će najbolji vjerojatno oboriti rekord Veljka Rogošića, ali će oni najuporniji (pre)plivati možda i 4 sata, što će biti limit utrke.


Plivačice i plivači će u 10:00 iz Novog Vinodolskog biti prebačeni u Vrbnik gdje će ih već čekati brodice – barke i barkajoli, da bi svi zajedno startali prema Novom Vinodolskom. U Novi Vinodolski će doplivati pobjednik utrke. Ova je utrka inače najduža utrka maratonskog plivanja koja se pliva u jednoj liniji. Dok najbrži plivači i plivačice Memorijala Veljka Rogošića budu otprilike na pola Velebitskog kanala, iz Novog Vinodolskog, pored cilja memorijalne utrke startat će utrka za rekreativce na 2800 m. Ova će se utrka plivati iz luke oko otočića Sv. Marin i nazad u luku, tako da će plivačice i plivači uplivati u cilj koji će biti zajednički za obje utrke.

 

Prijave i informacija: http://www.kdp-primorje.hr/

Dobro je znati, E-broj 77

Dobro je znati, E-broj 77

Održava se 26.10.2019. g. u 16:00 sati u Domu kulture. ...
Martinje 2019

Martinje 2019

08. do 10.11.2019. g. u sklopu proslave Martinja održati će se bogati vinski program. ...

Turistička zajednica grada NOVI VINODOLSKI koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se